Mini gogoșile cu brânză se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini gogoși cu brânză. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini gogoși cu brânză , preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de mini gogoși cu brânză
Rețeta delicioasă de mini gogoși cu brânză, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de mini gogoși cu brânză este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră
Rețeta de mini gogoși cu brânză este pentru 4 persoane
Ingrediente – mini gogoși cu brânză
- 300 g de brânză de vaci
- 3 ouă întregi, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr granulat
- coaja rasă de la o lămâie
- o esență de vanilie
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- Ulei
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet în peria de păr. Trucul este mai puțin cunoscut de femei
Mod de preparare - mini gogoși cu brânză
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de mini gogoși cu brânză, este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari. În acest bol veți amesteca brânza de vaci, cu ouăle, la temperatura camerei, zahărul, coaja de lămâie, dar și esența de vanilie. Cu ajutorul unei furculițe sau a unui mixer, în funcție de preferințe, vom amesteca toate ingredientele adăugate în bol, astfel încât să obținem o compoziție cât mai omogenă cu putință.
- În continuare, vom adăuga și făina, treptat, și vom amesteca toate ingredientele din bol astfel încât să obținem un aluat moale dar și ușor de modelat. În cazul în care aluatul este mult prea lipicios, mai puteți adăuga încă puțină făină. Peste acest aluat vom adăuga și praful de copt, îl vom amesteca bine astfel încât să fie distribuit pe toată suprafața sa.
- În acest timp, vom pune pe aragaz și o tigaie adâncă, la foc mediu, în care vom adăuga puțin ulei pentru gogoșile noastre delicioase, care în acest timp se va încinge.
- Odată ce am format aluatul de care avem nevoie, va trebui să ne umezim puțin mâinile pentru ca ulterior să formăm gogoșile mici din aluat. Bineînțeles că puteți utiliza și o linguriță cu ajutorul căreia veți lua din aluat pentru a forma gogoșile, dar le puteți forma și direct cu mâna, gogoșile fiind de mărimea unei nuci. Tot ce trebuie să faceți este să rotiți bilele de aluat între palmele ude pentru a le da o formă cât mai repede cu putință.
- În continuare, vom prăji mini gogoșile noastre delicioase, în uleiul deja încins din tigaie, până în momentul în care devin aurii pe ambele părți. În momentul în care s-au prăjit uniform pe toate părțile, vom scoate gogoșile pe un șervețel pentru a îndepărta excesul de ulei.
- În momentul în care mini gogoșile s-au răcit îndeajuns de bine vom presăra deasupra și zahăr pudra, astfel încât să fie acoperite complet, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!