Mini crustate cu căpșune proaspete. O opțiune de desert sănătoasă și delicioasă pentru copii!

Mini crustate cu căpșune proaspete. O opțiune de desert sănătoasă și delicioasă pentru copii!
Mini crustate cu căpșune proaspete. O opțiune de desert sănătoasă și delicioasă pentru copii!

Mini crustate cu căpșune proaspete, o rețetă ideală pentru un răsfăț personal. Pentru momentele în care doriți să vă răsfățați cu ceva special, acest desert este alegerea ideală.

Mini crustatele cu căpșune proaspete sunt un desert delicat, perfect pentru iubitorii de fructe. Aceste mici minunății culinare combină un aluat fraged și crocant cu o umplutură dulce și ușor acrișoară de căpșune, oferind un echilibru perfect. Aluatul fraged este baza ideală pentru umplutura suculentă de căpșune proaspete, care capătă o consistență perfectă datorită aromelor delicate de vanilie și lămâie.

Coacerea crustatelor le conferă o crustă aurie și crocantă, în timp ce interiorul rămâne moale.

Citește și: Sirop de caise fără fierbere, secretul împărtășit de bunica Gherghina! “E nemaipomenit de bun. E o bunătate!”

Citește și: Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluatul de tartă

- 250 g de făină
- 125 g de unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g de zahăr pudră
- 1 ou mare
-

2-3 linguri de apă rece
- Un praf de sare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru umplutură

- 500 g de căpșune proaspete, tăiate în jumătăți sau sferturi
- 100 g de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 lingură de apă

Ingrediente pentru glazură

- 1 ou bătut (pentru uns)
- Zahăr tos (pentru presărat)

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat de tartă

Citește și: Bianca Giurcă a răbufnit după ce a fost aspru criticată: ,,Nu se uită în curtea lor”. Ce a scos-o din minți pe fosta concurentă din ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: VIDEO Adrian a fost înghițit de o balenă. Mamiferul a apărut de sub caiac, l-a înghițit și apoi l-a eliberat: "Am crezut că m-a mâncat"- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul pudră și praful de sare. Adăugați untul rece și, folosind degetele sau un blender pentru patiserie, încorporați-l în făină până când amestecul capătă o textură nisipoasă, cu bucățele de unt de mărimea unor mazăre. Adăugați oul și 2 linguri de apă rece, amestecând până când aluatul începe să se lege. Dacă este necesar, adăugați încă o lingură de apă.
  2. Formați aluatul într-o bilă, înveliți-l în folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Mod de preparare umplutură

  1. Într-un bol mare, combinați căpșunele tăiate cu zahărul, extractul de vanilie și sucul de lămâie.
  2. Într-un bol mic, amestecați amidonul de porumb cu lingura de apă până se dizolvă complet, apoi adăugați-l în bolul cu căpșune.
  3. Amestecați bine toate ingredientele și lăsați compoziția să stea timp de 10 minute.

Asamblarea mini crustatelor

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de pergament.
  2. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață presărată cu făină, până obțineți o grosime de aproximativ 3-4 mm. Folosind un tăietor rotund de aproximativ 10 cm diametru, decupați cercuri din aluat. Așezați cercurile de aluat în formele de mini tarte sau pe tava pregătită, presând ușor pentru a forma mici cupe.
  3. Puneți o lingură de umplutură de căpșune în centrul fiecărei cupe de aluat. Îndoiți marginile aluatului peste umplutură, lăsând centrul deschis.

Coacerea și servirea

  1. Ungeți marginile crustatelor cu oul bătut și presărați puțin zahăr tos deasupra.
  2. Coaceți crustatele în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când marginile sunt aurii și umplutura este bine închegată.
  3. Scoateți crustatele din cuptor și lăsați-le să se răcească pe un grătar. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Ruladă de tiramisu cu căpșuni. Rețeta pas cu pas pentru un desert de vis, pentru o interpretare modernă și delicioasă a clasicului desert italian. Aceasta combină savoarea intensă a cafelei și mascarpone-ului cu prospețimea căpșunelor, toate înfășurate într-un blat pufos. Fiecare felie dezvăluie straturi delicate de cremă fină și bucăți suculente de căpșune. Perfectă pentru orice ocazie, această ruladă răcoritoare va impresiona cu siguranță orice iubitor de deserturi.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum să faci sare din ierburi. Păstrează ierburile preferate proaspete cât mai mult timp!

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Iasmina și Moldo vor merge la primul date! Aflați cum va decurge întâlnirea celor doi concurenți, într-un cadru romantic și ce se va întâmpla în Casa iubirii, sâmbătă, 15 februarie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Andreea a fost găsită moartă în casă, la 30 de ani. Înainte de tragedie, românca a mers la spital și acuza amețeli și dureri de cap. Care a fost, de fapt, cauza morții


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies