Millefeuille cu capsuni! Reteta simpla pentru un desert decadent!

Millefeuille cu capsuni! Reteta simpla pentru un desert decadent!
Millefeuille cu capsuni! Reteta simpla pentru un desert decadent!

Acest desert traditional din Franta este atata de gustos, incat iti vei dori sa il prepari in fiecare saptamana.

 

Ingrediente
1 foaie de aluat pentru millefeuille, cremsnit sau aluat de patiserie
1 lingura de zahar pudra
1 mana de zmeura
1 mana de capsuni
4 galbenusuri de ou
1 lingura faina
1 picatura de extract de vanilie
300ml lapte
200g zahar
1 lingura pudra cacao
Mod de preparare
Pentru
a face crema, incalzeste laptele pana cand incepe sa fiarba. Bate bine galbenusurile, zaharul, vanilia si faina intr-un vas curat. Adauga laptele peste amestecul de ou, apoi pune din nou pe foc si amesteca pana cand incepe sa faca bule si sa se ingroase.
Lasa la fiert inca un minut, apoi strecoara printr-o sita, acopera cu folie alimentara si lasa la racit.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Taie 12 dreptunghiuri din aluat. Pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu zahar pudra.
Lasa aluatul la frigider timp de jumatate de ora. Coace apoi 10 minute, apoi lasa la racit.
Pentru glazura, bate zaharul si pudra de cacaou cu putina apa pana cand obtii o crema groasa,
Acopera o treime din dreptunghiurile din aluat cu crema de ciocolata.
Peste un strat de aluat pune crema, apoi fructe de padure, apoi repeta, terminand cu aluatul cu ciocolata.
sursa

Ingrediente

1 foaie de aluat pentru millefeuille, cremsnit sau aluat de patiserie
1 lingura de zahar pudra
1 mana de zmeura
1 mana de capsuni
4 galbenusuri de ou
1 lingura faina
1 picatura de extract de vanilie
300ml lapte
200g zahar
1 lingura pudra cacao

Reteta de post: Prajitura de foi cu suc de rosii!

Mod

de preparare


Pentru a face crema, incalzeste laptele pana cand incepe sa fiarba. Bate bine galbenusurile, zaharul, vanilia si faina intr-un vas curat. Adauga laptele peste amestecul de ou, apoi pune din nou pe foc si amesteca pana cand incepe sa faca bule si sa se ingroase.

Lasa la fiert inca un minut, apoi strecoara printr-o sita, acopera cu folie alimentara si lasa la racit.


Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Prajitura "Fulg de nea"- Reteta usoara pentru platoul cu prajituri de sarbatori!

Taie 12 dreptunghiuri din aluat. Pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu zahar pudra.



Lasa aluatul la frigider timp de jumatate de ora. Coace apoi 10 minute, apoi lasa la racit.

Pentru glazura, bate zaharul si pudra de cacaou cu putina apa pana cand obtii o crema groasa.

Placinta saracului, de POST! Ai nevoie de 4 ingrediente simple!

Acopera o treime din dreptunghiurile din aluat cu crema de ciocolata.



Peste un strat de aluat pune crema, apoi fructe de padure, apoi repeta, terminand cu aluatul cu ciocolata.

sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Vești bune pentru pensionare! Ajutor financiar acordat în 2025 – cine primește bani în plus?

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Alexandru Ciucu, prima reacție după acuzațiile Alinei Sorescu: „Se spun despre mine minciuni strigătoare la cer”

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Cine a omorât-o, de fapt, pe Elodia? Dan Diaconescu rupe tăcerea, după mai bine de 15 ani de la controversata dispariție: „Sigur nu Cioacă singur”

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies