Miel la cuptor dupa reteta bisericeasca! Asa faci cea mai buna friptura!

Miel la cuptor dupa reteta bisericeasca! Asa faci cea mai buna friptura!
Miel la cuptor dupa reteta bisericeasca! Asa faci cea mai buna friptura!

Există câteva secrete care asigură succesul unei fripturi de miel la cuptor.

„Cu o zi înainte sau măcar cu câteva ore înainte de a o da la cuptor, carnea va fi ţinută într-o marinată, sau baiţ, cum se mai spune popular, obţinută din vin, de obicei alb, usturoi, foi de dafin, piper şi boia dulce. Carnea de miel are o aromă suficient de puternică pentru a nu fi nevoie de oţet, întrucât se pierde întreaga savoare. Pentru un gust deosebit se foloseşte şi mentă tocată. Carnea aşezată în acest baiţ se pune la frigider timp de două-trei ore pentru bucătăresele grăbite, însă ideal ar fi să poată fi lăsată la mustit de pe o zi pe alta", a explicat bucătarul Mihaela Pascariu pentru Ziarul Lumina, aparţinând Patriarhiei Române.

De asemenea, se pune cimbru. Toate acestea fac o friptură gustoasă şi suculentă (dacă, în timpul coacerii, gospodina mai stropeşte friptura cu sosul din tigaie).

La friptură se pune doar vin alb, întrucât nu imprimă o aromă foarte puternică în carne.

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies