Miel la cuptor dupa reteta bisericeasca! Asa faci cea mai buna friptura!


Există câteva secrete care asigură succesul unei fripturi de miel la cuptor.

„Cu o zi înainte sau măcar cu câteva ore înainte de a o da la cuptor, carnea va fi ţinută într-o marinată, sau baiţ, cum se mai spune popular, obţinută din vin, de obicei alb, usturoi, foi de dafin, piper şi boia dulce. Carnea de miel are o aromă suficient de puternică pentru a nu fi nevoie de oţet, întrucât se pierde întreaga savoare. Pentru un gust deosebit se foloseşte şi mentă tocată. Carnea aşezată în acest baiţ se pune la frigider timp de două-trei ore pentru bucătăresele grăbite, însă ideal ar fi să poată fi lăsată la mustit de pe o zi pe alta", a explicat bucătarul Mihaela Pascariu pentru Ziarul Lumina, aparţinând Patriarhiei Române.

De asemenea, se pune cimbru. Toate acestea fac o friptură gustoasă şi suculentă (dacă, în timpul coacerii, gospodina mai stropeşte friptura cu sosul din tigaie).

La friptură se pune doar vin alb, întrucât nu imprimă o aromă foarte puternică în carne.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Stufat de miel italienesc! Reteta delicioasa de Paste!

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava

Carnea de miel - cand e benefica sanatatii si in ce cantitati

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 25 ianuarie 2021! O zodie are are mari probleme în cuplu!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri