Traditia noastra spune ca pe masa de Paste mielul trebuie sa ocupe locul de frunte. Multe persoane il considera o delicatesa, unora le displace pur si simplu, altele se feresc sa consume din motive de sanatate, considerandu-l greu digerabil.
Carnea de miel contine proteine de buna calitate, vitamine din complexul B absolut necesare dezvoltarii fizice si psihice, minerale importante: zinc, fier, seleniu, fosfor, calciu, grasimi mononesaturate si polinesaturate in mai mare masura decat grasimi saturate.
Sa aflam care sunt beneficiile pe care le aduce sanatatii carnea de miel si conditiile in care putem profita de aceste beneficii:
– Proteinele din carnea de miel sunt usor digerabile, cu conditia ca mielul sa nu fie mai mic de 13-15 kg.
– Vitaminele B1, B3 si B12, prezente in aceasta carne, participa si stimuleaza metabolismul proteinelor, carbohidratilor si grasimilor, contribuie la scaderea glicemiei din sange si au un rol important in buna functionare a creierului si a sistemului nervos.
– Zincul are rol in functiile metabolismului si in intarirea sistemului imunitar, regleaza asimilarea vitaminei A, vitamina cu rol important in sanatatea vederii.
Drept urmare, conform studiilor specialistilor, mielul aduce beneficii importante sanatatii organismului. Dar exista si cateva conditii pentru ca aceste beneficii sa nu se transforme in cauzele unor afectiuni:
– Carnea de miel consumata in exces, ceea ce nu prea se intampla la noi, dar sunt tari in lume, unde mielul se consuma in tot timpul anului, poate dezvolta...
Citeste mai mult aici.