Stufat de miel italienesc! Reteta delicioasa de Paste!


Stufat de miel italienesc! Reteta delicioasa de Paste!

Stufatul de miel este un preparat care poate fi gătit şi cu altfel de carne decât mielul, pentru a va bucura papilele gustative de câte ori doriţi.

Ingrediente stufat de miel:

- 1kg carne de miel
- 20 de fire ceapă verde
- 20 de fire usturoi verde
- 1 linguriţă de amidon alimentar
- 1-2 linguri oţet de mere
- 0, 5 linguriţe de sare
- pătrunjel proaspăt tocat fin pentru decorare

Mod de preparare:

Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite, după care se prăjesc uşor într-o tigaie cu foarte puţin ulei, pana se rumenesc, apoi se scot şi se pun într-o alta tigaie

Firele de ceapă şi usturoi, spălate, uscate şi tăiate în bucăţi de cca 2 cm, se pun în aceiaşi tigaie cu carnea ,;în care mai adăugaţi puţin ulei pentru a le rumeni.

După ce se rumenesc şi prind culoare carnea şi verdeata, adăugăm amidonul alimentar dizolvat într-o cana cu apa, se amestecă până se omogenizează.

Se adaugă în cratiţă şi pasta de tomate, dizolvată înainte într-o cană cu apă, 2 linguri de pasta este suficient pentru a prinde culoare.

Apoi în cratiţă se mai adaugă două linguri de oţet de mere şi un vârf de linguriţă de sare.

Cratiţa se pune pe aragaz la foc mediu, după ce a început sa fiarbă, se acoperă cu un capac şi se pune în cuptor aproximativ o oră.

La final se gustă şi se mai completează sare după gust, explica bucatarul restaurantului Cucina da Pietro.


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura “Roua diminetii” cu crema de vanilie! Pune-o pe masa de Paste!

Bombă în showbiz! Au DIVORȚAT în secret după 10 de căsnicie

Nu mai folosi NICIODATA otet pentru curatenia de Paste!

Asa faci cel mai bun cozonac cu nuca pentru Paste. Trucuri pentru un cozonac pufos si gustos

Drob de pui, o reteta delicioasa pentru masa de Paste!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Dieta indiană. Plan alimentar.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri