Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!
Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Una dintre cele mai gustoase retete ne este dezvaluita in cartea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom si jurnalist Radu Anton Roman.

Ingrediente:

1 tava suficient de mare (e pacat sa tai mielul Domnului bucati)
miel bun (6-8 kg fara blana) usurat de cap si gat, de maruntaie si partea de jos a picioarelor
sare, piper
200 ml untdelemn
200 g unt
2 pahare vin alb
6- 10 coronite de usturoi verde
o capatana de usturoi vechi

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul.

Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara; pe dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet. Se freaca intens carnea cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei Se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chiftelute de post! Nici nu zici ca nu au carne

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

L-am găsit!! Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, care a rupt inima femeilor pe rețelele de socializare: "Noroc cu domnul Președinte..." | EXCLUSIV

"Pregătește-te! Promit că prima oară când te văd pe scenă am să îți fac un cadou frumos și dureros". Delia trăiește un adevărat COȘMAR. Mesajul de amenințare primit de artistă

Lasagna de post. Nici nu zici ca e fara carne

Mihaela, soția lui Silviu Prigoană, mărturisiri tulburătoare la șase luni de la moartea fulgerătoare a afaceristului: „A fost extrem de dureros!”

Cine a răpit-o pe Denisa Maria, de fapt! Bombă în cazul româncei de 30 de ani dispărută fără urmă din Italia


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies