Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!


Una dintre cele mai gustoase retete ne este dezvaluita in cartea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom si jurnalist Radu Anton Roman.

Ingrediente:

1 tava suficient de mare (e pacat sa tai mielul Domnului bucati)
miel bun (6-8 kg fara blana) usurat de cap si gat, de maruntaie si partea de jos a picioarelor
sare, piper
200 ml untdelemn
200 g unt
2 pahare vin alb
6 - 10 coronite de usturoi verde
o capatana de usturoi vechi

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul.

Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara; pe dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet. Se freaca intens carnea cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei Se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>


Abonează-te pe

Citește și:

Sarmale facute cu carne de curcan, gust ca la bunica. Ea punea un ingredient special

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Chiftelute de post! Nici nu zici ca nu au carne

Lasagna de post. Nici nu zici ca e fara carne

Ai aceste probleme de sanatate? Nu mai consuma niciodata carne de porc!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 27 ianuarie 2021! O zodie are o oportunitate profesională fabuloasă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri