Salata boeuf se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Salata boeuf.
Rețetă de Salata boeuf
Rețeta delicioasă de Salata boeuf, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Salata boeuf este de 2 ore
Timp de preparare - 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - 4 ore
Rețeta de Salata boeuf este pentru 6 persoane
Ingrediente – Salata boeuf
- 600 g de carne, de pui, vită, sau porc, în funcție de preferințe
- 1 kg de morcovi
- 1 kg de rădăcină de țelină
- 500 g de rădăcină de pătrunjel
- 500 g de cartofi
- 700 g de mazăre
- 600 g de maioneză cumpărată sau făcută în casă
- 400 g de castraveți murați
- 400 g de gogoșari murați
- 4 linguri de muștar
- Sare
- piper negru măcinat
ingrediente pentru maioneză făcută în casă
- 300 ml de ulei
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 2 lingurițe de zahăr
- 2 lingurițe de muștar
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să
triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro
Citește și: Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. Un meniu potrivit pentru invitați!
Mod de preparare - Salata boeuf
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de salată boeuf, este să aduceți o oală de dimensiuni mai mari, dar și 2 de dimensiuni mai potrivite. Așadar, în cea mare vom fierbe toate legumele rădăcinoase, iar în cele 2 oale mai mici vom fierbe carnea, dar și mazărea.
- În continuare, vom începe prin a spăla carnea cu apă rece și o vom pune la fiert într-una din cele 2 oale mai potrivite, în care am adăugat deja puțină sare, după gust. În funcție de carnea aleasă, aceasta se va lăsa atât cât este nevoie, astfel încât să fie fiartă bine. În cazul în care utilizați carne de vită, aceasta trebuie să fiarbă timp de aproximativ o oră și jumătate.
- Atenție însă! De menționat este faptul că mazărea se fierbe foarte repede, în aproximativ 20 de minute, motiv pentru care aceasta va trebui să se pună la fiert în momentul în care toate legumele rădăcinoase sunt aproape gata. Astfel, acum a venit momentul să ne ocupăm de acestea, motiv pentru care le vom curăța pe toate de coajă, și le vom pune la fiert într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am adăugat deja puțină sare, după gust. Acestea se vor fierbe timp de aproximativ o oră sau o oră și jumătate, până în momentul în care putem observa că morcovul, dar și cartofii sunt îndeajuns de moi.
- În acest interval de timp, ne putem ocupa și de murături, pe care le vom tăia în cubulețe mai mici, iar ulterior le vom pune la scurs într-o strecurătoare. În momentul în care și legumele s-au fiert complet, le vom scurge de apă și le vom lăsa deoparte când aproximativ 30 de minute astfel încât să se răcească, ulterior revenim la ele pentru a le tăia și pe ele cubulețe, timp în care mazărea pe care am fiert-o, se va scurge bine și ea de apă.
- Ulterior, după ce am terminat cu toate legumele, vom toca și carnea de vită tot în formă de cubulețe, sau în funcție de preferințe, toate aceste ingrediente, carnea, dar și legumele și murăturile, se vor pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a le amesteca cu lingurile de muștar, dar și cu maioneza, pe care o vom prepara chiar acum, în cazul în care nu ați achiziționat una din comerț.
- Așadar, pentru a prepara maioneza noastră, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari, însă înalt, pentru ca toate ingredientele pentru maioneză să se mixeze cu ajutorul unui mixer cu picior, sau normal, sau cu telul, în funcție de preferințe. Toate ingredientele pentru maioneză se adaugă în acest bol, se condimentează cu sare și piper negru măcinat, iar ulterior introducem piciorul mixerului vertical în bol până în momentul în care ajunge la fund, iar timp de aproximativ 10 secunde, nici mai mult nici mai puțin, vom ține mixerul deasupra oului crud, pentru ca abia apoi să mișcăm mixerul peste toate ingredientele astfel încât uleiul să se încorporeze total.
- Se pare că acesta este unul din trucurile de care ați putea ține cont, în cazul în care o preparați cu un mixer vertical, dat fiind faptul că, dacă veți sări peste această parte în care veți ține mixerul vertical deasupra oului, este posibil ca maioneza să se taie, ceea ce nu ne dorim. Astfel, dacă veți urma acești pași, maioneza va ieși cu adevărat cremoasă și va avea textura pe care ne-o dorim.
- Odată ce și maioneza noastră este gata, tot ce mai trebuie să facem este să o amestecăm cu restul ingredientelor din bolul mare, să condimentăm, dacă mai este cazul cu sare și piper negru măcinat, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Negresă cu budincă de banane la pahar. Un deșert dietetic foarte ușor de preparat!