Lava Cake cu ciocolata alba! Desertul perfect pentru Revelion!


Daca iti place Lava Cake cu ciocolata cu lapte, aceasta varianta va fi cu siguranta pe placul tau. Iata ce usor se prepara.

 

Ingrediente
200g mure
1 lingura miere
100g unt sarat
200g ciocolata alba
100g faina
100g zahar vanilat
1 praf de piper proaspat macinat
5 oua
Mod de preparare
Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas rezistent la caldura alaturi de unt. Topeste la microunde timp de cate 20 de secunde, in reprize, pana cand amestecul se topeste.
Sparge ouale intr-un alt vas si bate-le impreuna cu zaharul. Adauga amestecul de unt si ciocolata si incorporeaza faina.
Unge 4 forme de lava cake cu unt si presara faina. Imparte aluatul intre forme si niveleaza bine. Ingheata pentru doua ore.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune desertul intr-o tava cu hartie de copt si coace timp de 15 minute.
Spala si scurge murele, apoi mixeaza-le bine cu miere si piper.
Scoate prajiturile din cuptor si lasa la temperatura camerei 2 minute. Scoate-le din forme si presara sosul de mure.
sursa, sursa foto

Ingrediente

200g mure
1 lingura miere
100g unt sarat
200g ciocolata alba
100g faina
100g zahar vanilat
1 praf de piper proaspat macinat
5 oua

Buturuga de ciocolata! Reteta delicioasa pentru masa de Revelion!

Mod de preparare

Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas rezistent la caldura alaturi de unt. Topeste la microunde timp de cate 20 de secunde, in reprize, pana cand amestecul se topeste.

Sparge ouale intr-un alt vas si bate-le impreuna cu zaharul. Adauga amestecul de unt si ciocolata si incorporeaza faina.

Unge 4 forme de lava cake cu unt si presara faina. Imparte aluatul intre forme si niveleaza bine. Ingheata pentru doua ore.

Prajitura "Revelionica", gata in 15 minute, fara coacere! Trebuie sa o incerci!

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune desertul intr-o tava cu hartie de copt si coace timp de 15 minute.

Spala si scurge murele, apoi mixeaza-le bine cu miere si piper.

Scoate prajiturile din cuptor si lasa la temperatura camerei 2 minute. Scoate-le din forme si presara sosul de mure. 

sursa, sursa foto


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce și cum le dăm celor mici să mănânce ca să aibă o digestie bună. 6 sfaturi de la Ela Crăciun!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri