Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau
chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Lasagna cu sos bolognese[Sursa foto: freepik]
Mod de preparare - Lasagna cu sos bolognese
În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să ne ocupăm de prepararea sosului pentru carne. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga untul, am așteptat să se topească iar ulterior am adăugat și ceapa pe care am tocat-o mărunt în prealabil pentru a se căli.
Odată ce ceapa este călită, vom adăuga în tigaie și ciupercile curățate și tăiate mărunt, dar și usturoiul pe care l-am feliat, în prealabil. Mai amestecăm din când în când și așteptăm să se mai gătească.
În continuare, am adăugat și carnea, dar și roșiile tăiate mărunt, vinul, și uleiul. Toate aceste ingrediente se fierb la foc mic, timp de aproximativ 45 de minute, până când sosul va scădea.
De asemenea, atunci când vine vorba despre prepararea sosului alb pentru această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să facem este să luăm o oală de dimensiuni potrivite, în care vom fierbe, pentru început, laptele. Odată fiert laptele, oala se ia de pe foc și se lasă deoparte. Separat, într-o altă oală de dimensiuni potrivite, vom topi untul, și vom adăuga peste acesta și făina, treptat, moment în care vom amesteca în mod continuu în untul topit.
Odată ce s-au incorporat cele 2 ingrediente, vom lăsa pe foc aproximativ un minut, pentru a se prăji în, însă fără a se colora. Ulterior, vom da oala deoparte de pe aragaz, pentru a se rãci timp de aproximativ 10 minute.
După acest interval de timp, vom adăuga și laptele clocotit, amestecând din ce în ce mai bine, pentru ca făina să se desfac. Boala se pune din nou pe aragaz, pentru ca acest conținut să se fiarbă pentru încă alte 5 minute. După acest interval de timp, vom condimenta preparatul nostru cu sare și nucșoară, ce vom îndepărta oala de pe foc pentru a lăsa o deoparte, temperatura camerei.
Acum ne vom ocupa și de foile de lasagna. Așadar, am luat pachetul și vom fierbe foile timp de aproximativ 10 minute, într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am pus deja apă cu puțin ulei. După acest interval de timp, vom scurge foile și le vom pune deoparte.
Vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară, termorezistentă, în care vom prepara rețeta de astăzi. Așadar, începem prin a pune pe fundul vasului un strat de sos alb, pe care îl vom acoperi în totalitate cu foile pregătite. În continuare, va urma așezarea unui alt strat de sos alb, peste care va urma un strat de sos de carne, altul de foi și tot așa până când toate ingredientele se vor termina. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că ultimul stat trebuie să fie cel de sos de carne.
Deasupra presărăm cașcavalul ras, iar tava se pune în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30 de minute. Înainte de a fi gata cu aproximativ 5 minute, vom așeza și mozzarella, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Lasagna cu sos bolognese se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
VIDEO Lasagna de dovlecel, pregătită de Alina Laufer! „O lasagna mai simplă, potrivită pentru zilele acestea fierbinți și în care să nu petrecem prea mult timp în bucătărie.”