Lasagna cu sos bolognese. Se poate mânca din priviri!

retete de paste

Lasagna cu sos bolognese

Lasagna cu sos bolognese se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Lasagna cu sos bolognese.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Lasagna cu sos bolognese, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Lasagna cu sos bolognese 

Rețeta delicioasă de  Lasagna cu sos bolognese, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Lasagna cu sos bolognese este de 2 ore 

lasagna reteta originala
Lasagna cu sos bolognese[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total - 2 ore și 30 de minute 

Rețeta de Lasagna cu sos bolognese este pentru 4 persoane 

lasagna cu sos bolognese recipe
Lasagna cu sos bolognese[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de ciocolată cu cafea. Perfect de savurat alături de o ceașcă de cafea!

Ingrediente – Lasagna cu sos bolognese 

ingrediente pentru lasagna 

  • Sare 
  • 3 cutii de roșii decojite 
  • un pachet de foi lasagna 
  • 4 căței de usturoi 
  • 150 ml de vin alb 
  • 250 g de cașcaval ras 
  • 150 g de mozzarella 
  • 3 linguri de ulei 
  • 60 g de unt 

ingrediente pentru sosul alb 

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

  • 100 g de unt 
  • 100 g de făină  
  • 1 L și jumătate de lapte, la temperatura camerei 
  • Nucșoară 
  • 5 ciuperci albe mari 
  • 3 cepe 
  • 600 g de carne tocată 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau

chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

lasagna cu carne de porc
Lasagna cu sos bolognese[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Lasagna cu sos bolognese 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să ne ocupăm de prepararea sosului pentru carne. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga untul, am așteptat să se topească iar ulterior am adăugat și ceapa pe care am tocat-o mărunt în prealabil pentru a se căli.
    Odată ce ceapa este călită, vom adăuga în tigaie și ciupercile curățate și tăiate mărunt, dar și usturoiul pe care l-am feliat, în prealabil. Mai amestecăm din când în când și așteptăm să se mai gătească. 
  2. În continuare, am adăugat și carnea, dar și roșiile tăiate mărunt, vinul, și uleiul. Toate aceste ingrediente se fierb la foc mic, timp de aproximativ 45 de minute, până când sosul va scădea. 
  3. De asemenea, atunci când vine vorba despre prepararea sosului alb pentru această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să facem este să luăm o oală de dimensiuni potrivite, în care vom fierbe, pentru început, laptele. Odată fiert laptele, oala se ia de pe foc și se lasă deoparte. Separat, într-o altă oală de dimensiuni potrivite, vom topi untul, și vom adăuga peste acesta și făina, treptat, moment în care vom amesteca în mod continuu în untul topit. Odată ce s-au incorporat cele 2 ingrediente, vom lăsa pe foc aproximativ un minut, pentru a se prăji în, însă fără a se colora. Ulterior, vom da oala deoparte de pe aragaz, pentru a se rãci timp de aproximativ 10 minute. 
  4. După acest interval de timp, vom adăuga și laptele clocotit, amestecând din ce în ce mai bine, pentru ca făina să se desfac. Boala se pune din nou pe aragaz, pentru ca acest conținut să se fiarbă pentru încă alte 5 minute. După acest interval de timp, vom condimenta preparatul nostru cu sare și nucșoară, ce vom îndepărta oala de pe foc pentru a lăsa o deoparte, temperatura camerei. 
  5. Acum ne vom ocupa și de foile de lasagna. Așadar, am luat pachetul și vom fierbe foile timp de aproximativ 10 minute, într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am pus deja apă cu puțin ulei. După acest interval de timp, vom scurge foile și le vom pune deoparte. 
  6. Vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară, termorezistentă, în care vom prepara rețeta de astăzi. Așadar, începem prin a pune pe fundul vasului un strat de sos alb, pe care îl vom acoperi în totalitate cu foile pregătite. În continuare, va urma așezarea unui alt strat de sos alb, peste care va urma un strat de sos de carne, altul de foi și tot așa până când toate ingredientele se vor termina. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că ultimul stat trebuie să fie cel de sos de carne.  
  7. Deasupra presărăm cașcavalul ras, iar tava se pune în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30 de minute. Înainte de a fi gata cu aproximativ 5 minute, vom așeza și mozzarella, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

retete pentru cina
Lasagna cu sos bolognese[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se coc sărățelele. Află temperatura optimă de coacere pentru a obține sărățelele perfecte, rumenite și gustoase



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care este soluția de înlocuire a zahărului în cafea. Descoperă ingredientul secret care face minuni

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies