La ce temperatură se coace peștele. Cum poți obține un pește fraged și suculent la cuptor!

retete cu preparate peste

La ce temperatură se coace peștele

Atunci când vine vorba de pește, acesta se poate prepara uneori, poate nu așa cum ți-ai dori. Însă știai care este temperatura la care se poate coace un pește pentru a fi suculent și fraged?

Aflați în rândurile

următoare la ce temperatură se coace peștele mai exact. În plus descoperit și o rețetă de pește fraged și fraged la cuptor, pe care o puteți pregăti în foarte scurt timp. 

 

La ce temperatură se coace peștele 

 Atunci când vine vorba despre o rețetă de pește pregătită la cuptor care să iasă fraged și suculent, temperatura potrivită pentru coacere este de 220°C.

Temperatura poate varia totuși în funcție de peștele ales pentru gătit. În rândurile de mai jos v-am pregătit o rețetă de pește fraged și suculent la cuptor care este pangasius.  

cat se tine macroul la cuptor
La ce temperatură se coace peștele[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține cea mai delicioasă plăcintă cu brânză

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

Rețetă de pește fraged și suculent la cuptor 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de pește fraged și suculent la cuptor este de 30 de minute 

Timp de preparare - 15 minute

Timp total - 45 de minute 

Rețeta de pește fraged și suculent la cuptor este pentru 2 persoane 

Ingrediente – pește fraged și suculent la cuptor 

  • 2 bucăți de file pangasius 
  • sucul de la 1/2 de lămâie mare 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • o lingură de mentă uscată 
  • Sare 
  • Piper 
  • 6 cuburi de unt 
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie 
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt 
  • cimbru proaspăt 
  • 1/2 de lămâie tăiată în felii 
  • pătrunjel proaspăt tocat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

peste la cuptor
La ce temperatură se coace peștele[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - pește fraged și suculent la cuptor 

  1. În primul și primul rând trebuie să preîncălzim cuptorul la 220 °C, iar în continuare ne vom ocupa de vasul în care vom coace peștele nostru delicios. Așadar vom avea nevoie de o tavă de copt termorezistentă pe care o vom unge cu unt. Cele 2 bucăți de file de pangasius se vor așeza în tavă cu pielea în jos. 
  2. Între timp, separat, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom amesteca sucul de lămâie cu puțină sare și piper, după gust. Fileul de pangasius se va unge cu acest amestec de lămâie sare și piper. Imediat apoi vom unge peștele și cu puțin ulei de măsline, după preferințe. Odată uns cu ulei de măsline peștele se va presăra cu puțină menta.
  3. Tava de copt se va pune momentan în frigider pentru aproximativ 4 ore, pentru ca toate ingredientele să pătrundă în fileul de pangasius. 
  4. După acest interval de timp vom scoate tava din frigider și vom turna restul de ulei menționat în ingrediente, deasupra peștelui. Îi vom adăuga și cubulețele de unt. Presărăm deasupra și coaja de lămâie iar usturoiul se va pune atât pe pește cât și în vasul de copt. Restul sucului de lămâie se va turna deasupra peștelui moment în care vom adăuga și cimbru. 
  5. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, fiind introduse la mijlocul cuptorului, timp de aproximativ 15 minute sau până când va obține o nuanță ușor aurie. 
  6. După acest interval de timp dar se scoate din cuptor iar peștele se presară cu pătrunjel proaspăt. Se poate servi cu o garnitură de orez cu legume și ou, iar rețeta este gata de servit. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

peste la cuptor in folie
La ce temperatură se coace peștele[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente pentru memorie. Investește în sănătatea mintală și descoperă alimentația inteligentă!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum poți scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini! Femeile au în casă ingredientul care le va schimba viața

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies