Iti place salata asta viu colorata? E plina de vitamine si sanatate - Afla reteta


Daca a venit primavara, tarabele pietelor se umplu cu legume si fructe sanatoase si pline de vitamine pe care trebuie sa incepi sa le consumi. O salata buna pentru pranz este cea cu sfecla rosie si portocale.

"De cand ma stiu mi-a placut combinatia dulce-sarat. Si tocmai pe aceasta combinatie se bazeaza si aceasta salata de rucola cu sfecla rosie, branza de capra si felii delicate de portocala. Dressingul salatei e simplitatea intruchipata, ca si salata de altfel, dar echilibreaza gustul atat de bine incat e absolut necesar. Recunosc ca a fost pentru prima data cand am gatit sfecla si altfel decat in ciorba sau clasica salata cu hrean si mi-a placut. Unde mai pui ca e si o salata atat de sanatoasa!

Ingrediente:
2 maini bune de rucola
1 sfecla medie
1 portocala
cateva frunze de patrunjel
branza de capra
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
2 linguri suc de portocale
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Spalati sfecla rosie bine apoi infasurati-o in folie de aluminiu si coaceti-o in cuptor pana se inmoaie. Sau o puteti fierbe ori gati pe aburi; eu insa prefer sa o coc, mi se pare ca are o aroma mai intensa gatita astfel.Curatati si taiati sfecla cuburi. Tot cuburi taiati si branza de capra. Taiati portocala in felii subtiri.
Pentru dressing, amestecati uleiul de masline, otetul balsamic si sucul de portocale intr-un borcan mic. Adaugati sare si piper dupa gust apoi puneti capacul si agitati bine pana obtineti un dressing cremos.
Puneti rucola pe o farfurie apoi distribuiti deasupra cuburile de sfecla, feliile de portocala, cuburile de branza si cateva frunze de patrunjel proaspat. Garnisiti cu dressing din belsug",
a scris Adrian Hadean pe blogul sau.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri