Aceasta reteta isi are radacinile in Spania, unde este un desert foate popular si foarte sanatos.
Ingrediente
500g de smochine uscate
100g nuci
1 lingura miere
1 lingura rom
1 lingurita scortisoara
un sfert lingurita cuisoare macinate
un sfert lingurita piper alb
2 linguri seminte de fenicul
nuca de cocos pentru pudrat
Mod de preparare
Se rumenesc nucile pentru a fi mai gusoase.
Smochinele se taie marunt sau se amesteca intr-un robot de buacatarie pana cand se transforma intr-o pasta lipicioasa. Nucile se taie grosier.
Se adauga pasta de smochine intr-un vas, alaturi de nuca, miere, rom si mirodenii. Aluatul se framanta 4-5 minute. Se preseaza intr-o forma rotunda si se lasa sa stea timp de trei zile la un loc racoros.
Dupa trei zile, tortul este gata.
Se taie in felii goase si se pastreaza intr-un recipient etans. Rezista pana la trei saptamani.
sursa
Ingrediente
500g de smochine uscate
100g nuci
1 lingura miere
1 lingura rom
1 lingurita scortisoara
un sfert lingurita cuisoare macinate
un sfert lingurita piper alb
2 linguri seminte de fenicul
nuca de cocos pentru pudrat
Mod de preparare
Se rumenesc nucile pentru a fi mai gusoase.
Smochinele se taie marunt sau se amesteca intr-un robot de buacatarie pana cand se transforma intr-o pasta lipicioasa. Nucile se taie grosier.
Se adauga pasta de smochine intr-un vas, alaturi de nuca, miere, rom si mirodenii. Aluatul se framanta 4-5 minute. Se preseaza intr-o forma rotunda si se lasa sa stea timp de trei zile la un loc racoros.
Dupa trei zile, tortul este gata. Se taie in felii goase si se pastreaza intr-un recipient etans.
Rezista pana la trei saptamani.
sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro