Invata sa faci galuste cu prune dupa o reteta moldoveneasca! Sunt delicioase

Invata sa faci galuste cu prune dupa o reteta moldoveneasca! Sunt delicioase
Invata sa faci galuste cu prune dupa o reteta moldoveneasca! Sunt delicioase

Reteta este simpla… dar sigura chiar si pentru incepatori. Ingredientele nu sunt scumpe si o poti face chiar daca nu esti as in bucatarie!

Pesmetul:
50 gr. unt
1/2 cana de pesmet
4 linguri de zahar
½ lingurita de scortisoara

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga pesmetul si se prajeste pana devine maroniu. Se trage tigaia de pe foc si se adauga zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte.

Pentru coca:

250 gr. purée de cartofi (fierti fara coaja, pasati)
50 gr. faina
50 gr. gris
1 lingura de zahar
1 ou
Vanilie, coaja rasa de citrice (optional)

Cartofii se amesteca cu faina, gris, zahar, ou si arome.

Se face o coca moale, aproape lipicioasa dar usor de manevrat. Daca totusi aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

10-12 prune

12 lingurite de zahar tos amestecat cu scortisoara dupa gust… circa 1 lingurita.



10-12 jumatati de nuca

Se spala bine, se despica fructul atat cat sa poate fi scos samburele. In cavitatea acestuia se pune 1 lingurita de zahar cu sortisoara si sambure de nuca.

Asamblarea si fierberea galustelor:

Cu mainile ude se ia din aluat cit o nuca, se intinde un disc de circa 6 cm diametru pe care se pune pruna la mijloc.
Aducem marginile impreuna pana ce pruna este complect acoperita de aluat. Se mai adauga aluat daca este nevoie.

Repetati pana ce toate prunele sint astfel pregatite.

Intr-o oala mai adanca, se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa a inceput sa fiarba se pun galustele la fiert… cite 5-6 odata depinde si de marimea oalei, sa nu fie inghesuite. Cand sint fierte aceste se vor ridica la suprafata apei, se scot cu o supiera, se scurg de apa si se asaza direct in tigaia cu pesmet.


Se tavalesc bine pana ce sint in totalitate acoperite.

Repetati operatia pana ce toate galustele au fost fierte.

Se servesc cu mult pesmet alaturi.

Aceste galuste se mai pot face si cu zarzare (nu corcoduse, ci acel fruct care seamana cu o caisa, dar la scara mai mica).

Sursa: bucatarescu.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Deea Maxer, despre prima relație de după divorț. De ce vrea ca povestea actuală de iubire să fie una discretă: „Mi-am dat seama că am dreptul să aleg.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies