Invata sa faci briose trufase dupa reteta Ancai Rusu!


Anca ne impartaseste reteta ei de briose, aceleasi briose cu care l-a cucerit pe sotul sau, Stefan Lungu.

 

“Pentru briose trufase aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 80 g miez de nuca, 120 g zahar (il recomand pe cel brun din trestie de zahar), 50 g de seminte crude amestecate (de dovleac, floarea soarelui, susan), 65 g fulgi de ovaz (si fulgii de ovaz si semintele pot fi cumparate din magazinele Plafar), 50 g de stafide, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita de scortisoara, 120 g de unt, 250 g de iaurt, 2 oua, 1 morcov, 1 lingurita de sare. Primul pas este sa maruntiti cu mana miezul de nuca. Amestecati apoi 2 linguri de miez de nuca, 2 linguri de seminte, 2 linguri de fulgi de ovaz si 2 linguri de zahar si puneti-le deoparte. Acesta va fi toppingul. Încingeti cuptorul la 200 de grade si pregatiti tava pentru briose cu hartiute speciale. Din acest moment au mai ramas 3 pasi simpli:
1. Amestecati restul miezului de nuca, zaharul, semintele, fulgii de ovaz, stafidele, faina, praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol.
2. Topiti untul intr-o tigaie. Luati-o de pe foc si adaugati amestecand, iaurtul si apoi ouale batute. Turnati amestecul peste celelalte ingrediente, adaugati morcovul ras si amestecati cu o spatula.
3. Umpleti formele de briose cu compozitia obtinuta, presarati cate o lingura de topping si dati tava la cuptor pentru 20 de minute!”, incheie Anca.
Sursa

“Pentru briose trufase aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 80 g miez de nuca, 120 g zahar (il recomand pe cel brun din trestie de zahar), 50 g de seminte crude amestecate (de dovleac, floarea soarelui, susan), 65 g fulgi de ovaz (si fulgii de ovaz si semintele pot fi cumparate din magazinele Plafar), 50 g de stafide, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita de scortisoara, 120 g de unt, 250 g de iaurt, 2 oua, 1 morcov, 1 lingurita de sare. Primul pas este sa maruntiti cu mana miezul de nuca. Amestecati apoi 2 linguri de miez de nuca, 2 linguri de seminte, 2 linguri de fulgi de ovaz si 2 linguri de zahar si puneti-le deoparte. Acesta va fi toppingul. Încingeti cuptorul la 200 de grade si pregatiti tava pentru briose cu hartiute speciale. Din acest moment au mai ramas 3 pasi simpli:

1. Amestecati restul miezului de nuca, zaharul, semintele, fulgii de ovaz, stafidele, faina, praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol.

2. Topiti untul intr-o tigaie. Luati-o de pe foc si adaugati amestecand, iaurtul si apoi ouale batute. Turnati amestecul peste celelalte ingrediente, adaugati morcovul ras si amestecati cu o spatula.

3. Umpleti formele de briose cu compozitia obtinuta, presarati cate o lingura de topping si dati tava la cuptor pentru 20 de minute!”, incheie Anca.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ramona şi Livian de la Puterea Dragostei, cuplul anului în sezonul al treilea?! Declaraţiile halucinante ale frumoasei blonde!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri