Invartita de post! Este foarte gustoasa! O mananci imediat!

Invartita de post! Este foarte gustoasa! O mananci imediat!
Invartita de post! Este foarte gustoasa! O mananci imediat!

Aceasta reteta de invartita este speciala pentru ca este de post! Iata cum se prepara.

 

Invartita- Ingrediente pentru aluat: 500 g faina, 25 g drojdie, 4 linguri miere, sare, 250 ml apa.
Ingrediente pentru umplutura: 300 gr miez nuca, 350 gr zahar, vanilie
Mod de preparare: Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam 3 linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia, pe care o lasam la dospit. Punem restul fainii intr-un vas, adaugam mierea, apa calda, maiaua si sarea. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Lasam vasul intr-un loc cald pentru dospit.
Impartim aluatul in doua, intindem o foaie, iar deasupra acesteia presaram nuca macinata, amestecata cu zahar.
Asezam compozitia in forma de melc intr-o cratita rotunda, tapetata cu hartie de copt. Lasam pentru 30 de minute sa se odihneasca compozitia si apoi preparam siropul din 300 g zahar, care se aromatizeaza cu vanilie.
Ungem compozitia cu acest sirop si introducem invartita la cuptor, la foc mic, pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se toarna deasupra siropul si se da din nou la cuptor pana se rumeneste bine si tot siropul este absorbit. Se taie ca un tort, in felii mai groase.

Ingrediente pentru aluat: 500 g faina, 25 g drojdie, 4 linguri miere, sare, 250 ml apa.



Ingrediente pentru umplutura: 300 gr miez nuca, 350 gr zahar, vanilie

Mod de preparare: Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam 3 linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia, pe care o lasam la dospit. Punem restul fainii intr-un vas, adaugam mierea, apa calda, maiaua si sarea. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Lasam vasul intr-un loc cald pentru dospit.

Impartim aluatul in doua, intindem o foaie, iar deasupra acesteia presaram nuca macinata, amestecata cu zahar.


Asezam compozitia in forma de melc intr-o cratita rotunda, tapetata cu hartie de copt. Lasam pentru 30 de minute sa se odihneasca compozitia si apoi preparam siropul din 300 g zahar, care se aromatizeaza cu vanilie. Ungem compozitia cu acest sirop si introducem invartita la cuptor, la foc mic, pana cand incepe sa se rumeneasca. 

Se toarna deasupra siropul si se da din nou la cuptor pana se rumeneste bine si tot siropul este absorbit.
Se taie ca un tort, in felii mai groase.

sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Roxana Nemeș, mai fericită ca niciodată. Primul Crăciun al vedetei în rolul de mămică: „Îmi văd visul împlinit în fiecare zi.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Octavia Geamănu, lecția pe care a învățat-o și vrea să o dea mai departe. Ce a schimbat la ea în ultima perioadă și e foarte mândră de asta: “Gândul meu se îndreaptă către cei care mereu așteaptă.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies