Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional
Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan

Indiferent că este preparat cu fructe, cu ciocolată sau cereale integrale, toate pandișpanele sunt absolut delicioase. De culoare, aromă și trucuri este bine să ții cont, deoarece vor face diferența și vei obține cel mai delicios pandișpan. Așadar, nu trebuie să uiți să folosești acest ingredient secret!

Pandișpanul se spune că a apărut încă din perioada Renașterii, cel mai probabil în Spania, și este considerat a fi una dintre primele prăjituri apărute, pentru care nu se folosește drojdie. Dacă dorești să prepari un desert rapid și ușor alege pandișpanul, care este și unul dintre cele mai gustoase deserturi și se face cu ouă, lapte, zahăr și făină.

Citește și: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

Secretul pentru cel mai gustos pandișpan

Pentru a face cel mai delicios pandișpan nu uita de cele mai utile trucuri, și așa îți va ieși un desert de-a dreptul delicios.

Unul dintre trucuri este să  înlocuiești 1/4 din cantitatea necesară de făină cu amidon, iar dacă vrei un pandișpan mai aromat, poți adăuga în aluat coajă rasă de lămâie, extract de vanilie sau nuci tocate. Ele se adaugă direct în făină, înainte de a face aluatul.

Citește și: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Trucuri geniale pentru un pandișpan de senzație

Pentru ca pandișpanul tău să crească bine, trebuie să cerni făina și să amesteci aluatul de sus în jo s, până se va face omogen.

Însă, nu amesteca aluatul prea mult timp, deoarece acesta nu se va ridica îndeajuns în timpul coacerii. Forma de copt se umple cu aluat doar pe jumătate, pentru că acesta va crește în timpul coacerii. Pandișpanul este necesar să fie copt în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de aproape 25 de minute, și nu se deschide ușa cuptorului deloc în primele 15 minute.

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

Pandișpanul este un desert derivat din celebrul „pate genoise”, numit după orașul italian Genoa, un celebru desert inventat in anul 1700, de patiserul genovez Giovan Battisata Cabona. Acesta era în serviciul marchizului Domenico Pallavicini, și amândoi au ajuns în Spania, la curtea regelui Ferdinand. Bucătarul italian a preparat pandișpanul cu ocazia unui banchet organizat la Madrid. Odată cu trecerea timpului, din rețeta originală a derivat o rețetă mai simplă care a devenit celebră cu numele de Pan di Spagna, iar cele două diferă doar prin modul de pregătire. Pate Genoise se gătește la cald, amestecând ingredientele la bain marie, iar aluatul pandișpanul se face la rece.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies