Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional


Indiferent că este preparat cu fructe, cu ciocolată sau cereale integrale, toate pandișpanele sunt absolut delicioase. De culoare, aromă și trucuri este bine să ții cont, deoarece vor face diferența și vei obține cel mai delicios pandișpan. Așadar, nu trebuie să uiți să folosești acest ingredient secret!


In articol:

Pandișpanul se spune că a apărut încă din perioada Renașterii, cel mai probabil în Spania, și este considerat a fi una dintre primele prăjituri apărute, pentru care nu se folosește drojdie. Dacă dorești să prepari un desert rapid și ușor alege pandișpanul, care este și unul dintre cele mai gustoase deserturi și se face cu ouă, lapte, zahăr și făină.

Citește și: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

Secretul pentru cel mai gustos pandișpan

Pentru a face cel mai delicios pandișpan nu uita de cele mai utile trucuri, și așa îți va ieși un desert de-a dreptul delicios.

Unul dintre trucuri este să  înlocuiești 1/4 din cantitatea necesară de făină cu amidon, iar dacă vrei un pandișpan mai aromat, poți adăuga în aluat coajă rasă de lămâie, extract de vanilie sau nuci tocate. Ele se adaugă direct în făină, înainte de a face aluatul.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Fiica Madonnei, umilită la prezentarea Marc Jacobs dupa ce i s-a refuzat accesul în clădire- radioimpuls.ro

Citește și: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan

[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Citeste si: Derin îl trădează pe Volkan! Aflați cum va decurge planul de răzbunare pus la cale de Asya și ce se va întâmpla cu mariajul lui Volkan, astăzi, într-un nou episod dramatic din serialul Infidelul, de la 20:00!- kanald.ro

Citeste si: Cum arată cel mai bătrân câine din toate timpurile. Bobi are 30 de ani și a scăpat de la moarte miraculos- VIDEO- stirilekanald.ro

Trucuri geniale pentru un pandișpan de senzație

Pentru ca pandișpanul tău să crească bine, trebuie să cerni făina și să amesteci aluatul de sus în jo s, până se va face omogen. Însă, nu amesteca aluatul prea mult timp, deoarece acesta nu se va ridica îndeajuns în timpul coacerii. Forma de copt se umple cu aluat doar pe jumătate, pentru că acesta va crește în timpul coacerii. Pandișpanul este necesar să fie copt în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de aproape 25 de minute, și nu se deschide ușa cuptorului deloc în primele 15 minute.

Citește și: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

Pandișpanul este un desert derivat din celebrul „pate genoise”, numit după orașul italian Genoa, un celebru desert inventat in anul 1700, de patiserul genovez Giovan Battisata Cabona. Acesta era în serviciul marchizului Domenico Pallavicini, și amândoi au ajuns în Spania, la curtea regelui Ferdinand. Bucătarul italian a preparat pandișpanul cu ocazia unui banchet organizat la Madrid. Odată cu trecerea timpului, din rețeta originală a derivat o rețetă mai simplă care a devenit celebră cu numele de Pan di Spagna, iar cele două diferă doar prin modul de pregătire. Pate Genoise se gătește la cald, amestecând ingredientele la bain marie, iar aluatul pandișpanul se face la rece.


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul pe care să-l adaugi, ies foarte gustoși așa - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Horoscop 4 februarie 2023. Zodiile care vor învăța să aprecieze mai mult persoanele importante din viețile lor - stirilekanald.ro

Harika din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de părinții săi! Iată de la cine a moștenit actrița Gözde Türker frumusețea și talentul! - kanald.ro

Fiul Priscillei Presley, Navaronne Garcia, la un pas să fie ucis sub privirile mamei lui cu câteva zile înaintea morții Lisei Marie Presley - radioimpuls.ro

Cine este Pamela Anderson. Biografie: vârstă, carieră, familie. Rolul său în Baywatch i-a adus un succes colosal - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Asta ce înseamnă oare?” Ileana Sterp, noi probleme de sănătate în timpul sarcinii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri