Înghețata de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Înghețată de vanilie. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Înghețată de vanilie, preparata așa cum se cuvine.
Rețetă de Înghețată de vanilie
Rețeta delicioasă de Înghețată de vanilie, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Înghețată de vanilie este de 20 de minute
Timp de preparare - 20 de minute
Timp total - 40 de minute
Rețeta de Înghețată de vanilie este pentru 4 persoane
Ingrediente – Înghețată de vanilie
- 300 ml frișcă naturală
- 300 ml lapte, la temperatura camerei
- 5 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 200 g zahar tos
- o păstaie de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 X, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro
Mod de preparare- Inghețată de vanilie
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de înghețată de vanilie, este prin a începe cu baza din ouă. Așadar, începem prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga păstaia de vanilie, pe care am tăiat-o în 2, pe lung, pentru a-i scoate semințele. Ulterior, alături de această, vom adăuga și laptele, la temperatura camerei și se aduce la punctul de fierbere.
- Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și gălbenușurile de ou, la temperatura camerei, pe care le vom bate cu zahărul până vom obține o spumă. Atenție însă! De menționat este faptul că, dacă veți alege să puneți doar 100 g de zahăr, în loc de 150 sau 200 g, înghețata va crea cristale de gheață. În continuare, cu ajutorul mixerului, vom începe să adăugăm, treptat, și laptele fiert.
- Între timp gălbenușurile se bat cu zahărul până formează o spumă și apoi la rotația cea mai mică a mixerului se adaugă treptat laptele fiert, conținut pe care îl vom pune la fiert pe aburi, până se îngroașă puțin. Peste o oală vom așeza bolul nostru, în care fierbe puțină apă și amestecăm cu un tel. Atenție însă! Nu trebuie să o lăsați mai mult pentru că ouăle se vor coagula! Imediat după ce s-a răcit, se mută în frigider.
- După ce s-a mai răcit, aceasta se va scoate și se mai bate odată cu mixerul.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom bate și frișca naturală, pe care o vom adăuga în bolul în care se află crema de ouă pentru a o încorpora, treptat, cu ajutorul unui tel sau a unei spatule, pentru a se obține compoziția de înghețată care se poate pune în congelator, după ce am pus compoziția într-o cutie de plastic cu capac.
- La 30 de minute o vom scoate pentru a o amesteca, până îngheață de tot, iar după acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Shakshuka. Descoperă pas cu pas rețeta tradițională pentru un deliciu mediteranean autentic!