"Indiana" cu frisca! Cea mai gustoasa reteta pe care ai preparat-o!


Aceasta reteta de indiene cu frica are vanilie si un gust incredibil de bun!

 

Ingrediente:
Pentru capacele:
7 linguri de faina
7 oua
2 linguri ulei
7 linguri de zahar
Pentru crema:
3 linguri zahar
500 ml smantana pentru frisca
1 plic intaritor de frisca (optional)
Pentru insiropat:
putina esenta de vanilie
150 ml apa
2 linguri zahar
Pentru glazura:
50 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata
Mod de preparare:
Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare. Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma.
Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.
Lasam 4-5 minute la 180 grade Celsius. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.
Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie.
Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.
Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.
Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.
Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.
Sursa

Ingrediente:

Pentru capacele:


7 linguri de faina
7 oua
2 linguri ulei
7 linguri de zahar

Pentru crema:

3 linguri zahar
500 ml smantana pentru frisca
1 plic intaritor de frisca (optional)

Pentru insiropat:

putina esenta de vanilie
150 ml apa
2 linguri zahar

Pentru glazura:

50 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata

Mod de preparare:

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare. Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma. Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.Lasam 4-5 minute la 180 grade Celsius. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.

Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie. Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.

Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.

Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.

Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Schimbări în grila Kanal D de weekend  

Dana Nălbaru, dezvăluiri-șoc despre fiul ei: ”Nu este autist, este doar...”

Care este relația Gabrielei Cristea cu soacra ei: ”Eu seara mă culc cu ei în gând, mă rog pentru ei”

Vlăduța Lupău, noi detalii despre nuntă și botez: „Reluăm toate pregătirile cu petrecerea”

Viviana Sposub, primele detalii despre nunta cu George Burcea: „Abia aștept să fiu mireasă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Irinel Columbeanu a dezvăluit că Monica Gabor s-a căsătorit cu Mr. Pink

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri