Incearca prajitura Krem a la Krem! Este gata in cateva minute!

Incearca prajitura Krem a la Krem! Este gata in cateva minute!
Incearca prajitura Krem a la Krem! Este gata in cateva minute!

Incearca o prajitura delicioasa care este gata in doar cateva minute.

 

INGREDIENTE:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
1 plic crema de ciocolata
un praf de sare
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
200 ml lapte
1 plic crema de vanilie
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca
lichida
50 g unt
2 linguri afinata
MOD DE PREPARARE:
Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand, mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de crema de ciocolata, mixand bine, dar la viteza mica pana se omogenizeaza.
Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de crema de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema.
Se intinde peste blatul racit si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr-un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.
Pofta buna!
Sursa

INGREDIENTE:

Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
1 plic crema de ciocolata
un praf de sare
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
200 ml lapte
1 plic crema de vanilie

Pentru glazura:


100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
2 linguri afinata

MOD DE PREPARARE:

Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga

cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand, mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de crema de ciocolata, mixand bine, dar la viteza mica pana se omogenizeaza.

Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade.
Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de crema de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza, apoi se da la frigider.

Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr-un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata.
Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura. Pofta buna!

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

“Dragostea te va face să plângi”, un serial emoționant, din 31 martie, la Kanal D2

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

De la ce a pornit incendiul devastator de pe Calea Moşilor: "Se afla în trafic". Flăcările s-au extins foarte repede, auzindu-se mai multe explozii. 7 mașini afectate

VIDEO Anchetă după aventura cu bolidul. Milionarul Andrew Tate este în vizorul unei anchete

Ionuța de la “Casa iubirii” iubește din nou: „Lucrurile merg spre bine”. Fosta concurentă a dezvăluit cine este iubitul ei, dar și motivul pentru care nu s-a mutat la București

Laura si fetița ei de 8 ani, ucise. A intrat peste ele în casă și...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies