Incearca aceasta reteta clasica britanica: pandispan simplu cu fructe!

Incearca aceasta reteta clasica britanica: pandispan simplu cu fructe!
Incearca aceasta reteta clasica britanica: pandispan simplu cu fructe!

Acest desert este simplu de facut, astfel incat poate fi incercat si de persoanele care nu se pricep prea bine in bucatarie.

 

Ingrediente
Pentru pandispan
350g faina cu factor de crestere
Un praf de sare
175g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de zahar brun
Coaja de la o lamaie
275g de amestec de fructe confiate
150g martipan, taiat in cuburi cu latura de 1,5cm
3 oua medii
4 linguri de lapte
Pentru topping
2 linguri de gem de caise
2 lingurite de apa fiarda
2 linguri de fulgi copti de migdale
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava rotunda si pune hartie de copt.
2. Pentru pandispan, adauga faina si sarea intr-un vas, apoi pune untul, acoperindu-l cu faina. Folosind varfurile degetelor, amesteca untul si faina pana cand obtii un aluat faramicios. Adauga zaharul si coaja de lamaie. Apoi pune fructele si martipanul.
3. Bate ouale si laptele intr-un vas mic, apoi adauga in aluat si amesteca pana cand devine tare.
Pune in tava.
4. Coace timp de 70 de minute.
5. Scoate din forma si lasa la racit. Pentru topping, amesteca gemul cu apa calda pana cand obtii o pasta moale, apoi pune peste pandispan. Presara fulgii de migdale deasupra.
Sursa

Ingrediente

Pentru pandispan


350g faina cu factor de crestere
Un praf de sare
175g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de zahar brun
Coaja de la o lamaie
275g

de amestec de fructe confiate
150g martipan, taiat in cuburi cu latura de 1,5cm
3 oua medii
4 linguri de lapte

Pentru topping

2 linguri de gem de caise
2 lingurite de apa fiarda
2 linguri de fulgi copti de migdale

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava rotunda si pune hartie de copt.


2. Pentru pandispan, adauga faina si sarea intr-un vas, apoi pune untul, acoperindu-l cu faina. Folosind varfurile degetelor, amesteca untul si faina pana cand obtii un aluat faramicios. Adauga zaharul si coaja de lamaie. Apoi pune fructele si martipanul.

3. Bate ouale si laptele intr-un vas mic, apoi adauga in aluat si amesteca pana cand devine tare. Pune in tava.

4. Coace timp de 70 de minute. 


5. Scoate din forma si lasa la racit. Pentru topping, amesteca gemul cu apa calda pana cand obtii o pasta moale, apoi pune peste pandispan. Presara fulgii de migdale deasupra.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies