Implanturi dentare – de ce sunt o soluție bună?


Implanturi dentare – de ce sunt o soluție bună?

Tehnologia implanturilor dentare a evoluat extraordinar de mult în ultimii ani.


In articol:

Datorită inovațiilor moderne în stomatologie, înlocuirea dinților a căror integritate este compromisă și care nu mai funcționează corespunzător n-a fost niciodată atât de ușoară și lipsită de dureri. Mai mult decât atât, în ziua de astăzi cam oricine poate beneficia de ele atunci când are nevoie, chiar și cei cărora, în trecut, li s-a spus că nu este posibil. Descoperă de ce implanturile dentare nu sunt doar o soluție bună, ci îți îmbunătățesc net calitatea vieții!

1.       Implanturile dentare se comportă la fel precum dinții naturali

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui implanturilor dentare este faptul că îți redau puterea deplină de masticație.

Mestecarea corectă a alimentelor este esențială pentru a realiza un tranzit intestinal complet și sănătos, ceea ce asigură absorbția optimă a principiilor nutriționale. Dincolo de acest lucru, diferența între un dinte natural și un implant este greu de observat, iar la nivel fiziologic nici măcar nu există.

2.       Implanturile dentare pot dura o viață întreagă

Spre deosebire de o punte dentară care rezistă aproximativ 10 ani, implanturile dentare pot rezista chiar o viață întreagă dacă apelezi la stomatologie Bucuresti. Datorită faptului că sunt realizate din materiale puternice și se integrează

în osul maxilarului, stabilitatea acestora este superioară. Materialele din care sunt realizate implanturile sunt biocompatibile cu organismul, ceea ce înseamnă că nu sunt toxice. Per total, un implant poate fi, deseori, mult mai puternic decât un dinte natural.

3.       Implanturile dentare previn demineralizarea osoasă

Dinții sunt implantați în alveolele oaselor maxilare. Acolo unde nu există niciun dinte, cavitatea se deteriorează odată cu trecerea timpului, din cauza lipsei de stimulare și  protecției.

Dacă nu se realizează un implant dentar, zona osoasă respectivă pierde aproximativ 25% din volumul său, iar pierderea osoasă continuă. Deoarece implantul dentar înlocuiește atât rădăcina, cât și dintele, acesta este soluția ideală pentru restimularea zonei și creșterea osoasă naturală.

4.       Implanturile dentare mențin stabilitatea dinților adiacenți

Decalajul fiziologic produs de un dinte lipsă are drept consecințe deplasarea deficitară a dinților adiacenți. Acest lucru face ca dinții să adopte o poziție inadecvată, ceea ce poate afecta dinamica mușcăturii, capacitatea de a mesteca și, în principiu, estetica dentară. Mai mult decât atât, interferențele prelungite pot face ca înlocuirea dinților mai târziu să fie mult îngreunată. De asemenea, acest lucru poate duce la dureri dentare și la probleme digestive.

5.       Implanturile dentare previn aspectul nedorit al feței

Slăbirea musculaturii faciale poate fi un efect nedorit al pierderii osoase cauzate de lipsa dinților. Această situație se traduce prin faptul că, în general, treimea inferioară a feței își pierde tonusul muscular natural, ceea ce face ca pielea să fie flască. De asemenea, modificările pot include și riduri în jurul gurii, subțierea buzelor și o bărbie mai ascuțită, ceea ce face ca persoana respectivă să pară mult îmbătrânită. Totuși va trebui să iei în calcul și pret implant dentar.

Implanturile dentare reprezintă soluția ideală atunci când te confrunți cu probleme de această natură. De fapt, dincolo de a-ți îmbunătăți încrederea prin recăpătarea zâmbetului de altădată, este foarte important să-ți asiguri posibilitatea de a mușca, din nou, normal, fără a avea mereu grija alimentelor pe care le mănânci.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

”Mi-a zis să iau o pastilă, să mă sinucid!”. Cine face acuzații grave la adresa lui Ilie Năstase

Cât timp se poate păstra ciorba la frigider. Ce greșeală fac gospodinele

Oana Moșneagu a împlinit 32 de ani. Ce mesaj i-a transmis iubitul ei, Vlad Gherman

5 filme de comedie pe care să le vezi în vacanța de vară cu familia

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Delia, trupa Taxi, Mario Fesh şi Kaira, pe scena „Trofeului Tinereții“ Amara 2022, la a 54-a ediție a evenimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri