Curățarea dinților – care sunt efectele negative ale neglijării procesului de îngrijire al danturii?


Curățarea dinților – care sunt efectele negative ale neglijării procesului de îngrijire al danturii?

Știm deja că sănătatea generală este influențată de sănătatea dinților.

De aceea, este important să avem o atitudine responsabilă atunci când vine vorba despre zâmbetul nostru și despre îngrijirea corectă a dinților. Și totul începe cu prevenția. Dacă neglijati îngrijirea dinților- periaj, detartraj, vizite periodice la cabinetul stomatologic, vă veți confrunta, în timp, cu boli precum parodontoza, o infecție gravă a gingiilor și este în mare parte cauzată de bacterii cărora li s-a permis să se acumuleze pe dinți și pe gingii.

Pe măsură ce parodontoza progresează, oasele și dinții se pot deteriora tot mai mult, ajungându-se până la pierderea acestora. Cu toate acestea, dacă parodontoza este tratată în timp util și se menține o igienă orală adecvată, daunele pot fi oprite și dumneavoastră vă puteți bucura de o dantură puternică și sănătoasă.

Care sunt pașii răspândirii parodontozei?

Paradontoza începe ca inflamație care se agravează în timp, printre simptome numarandu-se:

  • gingii care sângerează când vă spălați dinții sau folosiți ața dentară;
  • respirație urât mirositoare;
  • modificări ale poziției dinților;
  • retragerea gingiilor;
  • gingii roșii, fragile sau umflate;
  • acumularea de placă sau tartru pe dinți;
  • durere la mestecat;
  • pierderea dintilor;
  • gust neplăcut în ​​gură.

 

Mai jos, puteți găsi detalii despre fiecare etapă a parodontitei.

Inflamație (gingivită)

Parodontoza începe cu inflamația gingiilor cunoscută sub numele de gingivită. Unul dintre primele semne ale gingivitei este că gingiile vă vor sângera atunci când vă spălați sau folosiți ața dentară. În stadiile incipiente ale parodontozei, gingiile se retrag sau se îndepărtează de pe dinți, formându-se mici umflături. În aceste umflături se adăpostesc bacterii dăunătoare.

Sistemul dumneavoastră imunitar încearcă să lupte împotriva infecției, iar țesutul gingival începe să se retragă. Probabil veți experimenta sângerări și în timpul periajului și a aței dentare.

Boală parodontală moderată

Dacă este lăsată să progreseze până la boala parodontală moderată, este posibil să aveți sângerări și dureri în jurul recesiunii dinților și a gingiilor. Dinții tăi vor începe să piardă suportul osos și să se relaxeze. Infecția poate duce, de asemenea, la un răspuns inflamator în tot corpul.

Boala parodontală avansată

În cazul bolilor avansate, țesutul conjunctiv care vă ține dinții la locul lor începe să se deterioreze. Gingiile, oasele și alte țesuturi care vă susțin dinții sunt distruse. Dacă aveți parodontoză avansată, este posibil să aveți dureri severe în timp ce mestecați, respirație urât mirositoare și un gust urât în ​​gură. Acesta este momentul în care ești în pericol să-ți pierzi dinții.

Simptomele din stadiile incipiente ale parodontozei nu sunt adesea foarte vizibile. Medicul dentist va fi probabil primul care le va detecta. După ce rezolvați această problemă, vă puteți interesa și de albire dinti pret (sau de orice tratamente estetice).

Curățându-vă dinții constant, îi protejați, de fapt, de cel mai mare pericol cu care vă puteți confrunta: cu pierderea acestora. Cu cât aveți mai multă grijă de ei, cu atât aceștia vor fi mai sănătoși, mai albi și mai puternici în fața tuturor bacteriilor care pot cauza, iată, afecțiuni greu de vindecat.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri