Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților


Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților

Sănătatea orală este extrem de importantă pentru starea de bine a întregului nostru organism.


In articol:

Care este cea mai des întâlnită cauză a căderii dinților și cum se tratează?

Sănătatea orală este extrem de importantă pentru starea de bine a întregului nostru organism. Un zâmbet sănătos, nu numai că ne ridică starea de spirit, dar și contribuie la buna funcționare a sistemului nostru digestiv și nu numai, motiv pentru care este atât de important să avem grijă de dantura noastră.

 

Problemele orale pot apărea în viețile noastre oricând și la orice vârstă. Acestea pot fi prevenite cu ușurință printr-o igienă corespunzătoare și prin mersul la consulturi periodice.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor ajung într-un cabinet stomatologic abia când este prea târziu. În rândurile care urmează, află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților și cu ce te poate ajuta un cabinet stomatologic dacă te contrunți cu edentația.

Parodontoza

Boala parodontală reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni stomatologice. Netratată la timp, aceasta poate contribui direct la pierderea dentiției.

 

Parodontoza se manifestă inițial ca o inflamație localizată la nivelul gingiei, inflamație cauzată de placa bacteriană. Această placă, dacă nu este îndepărtată corespunzător, se întărește, ajungând să se depună la baza gingiei sub formă de tartru.

 

Depunerile de tartru de la baza dinților ar trebui să fie îndepărtate profesional prin procedura de detartraj periodic, pentru a nu cauza infecții sau chiar pierderea dinților.

Cea mai bună soluție pentru pierderea dinților

Dacă totuși ajungem să ne confruntăm cu lipsa unui dinte, fie din cauza parodontozei, fie din alte cauze, ce e de făcut? Din fericire într-un cabinet stomatologic profesional găsim diverse tratamente pentru înlocuirea unui dinte și pentru redobândirea zâmbetului, cel mai eficient dintre acestea fiind un implant dentar.

 

Un implant dentar reprezintă un dispozitiv medical, de forma unui șurub, care are scopul e a înlocui rădăcina unui dinte lipsă. Acesta este inserat direct în os, urmând să se înșurubeze pe el coroanele dentare. 

 

Printre avantajele unui implant dentar, regăsim:

  • - o durată de viață superioară oricărei alte proteze dentare;
  • - asigură o masticație corectă și confortabilă;
  • - dantura naturală își menține starea optimă de sănătate;
  • - se simte și arată natural, pentru o estetică armonioasă.

Recomandarea noastră este să te asiguri că vizitezi un specialist stomatolog cel puțin o dată la 6 luni, pentru un consult de rutină și eventualele proceduri de profilaxie menite să îți întrețină dinți sănătoși. În cazul în care te confrunți cu edentația, nu mai sta pe gânduri și apelează cât de repede la un implant dentar pentru a-ți redobândi zâmbetul.


Abonează-te pe

Citește și:

Cristian Comănici și Ștefania de la Casa iubirii, cel mai nou cuplu din showbiz?: „Nu aș vrea să îmi rănească inimioara”

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Medicul Tudor Ciuhodaru ne atenționează cu privire la înțepăturile de țânțari

Horoscop 16 august 2022. Află ce zodie va avea de câștigat pe plan financiar

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion
3 ținute de vară pentru birou. Îndrăznește și pentru ținute colorate și extravagante
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri