Iată rețeta pentru cornulețe cu untură! Un desert ca la mama acasă



Cornulețele cu untură sunt extrem de fragede și gustoase, fiind preferatele românilor la aniversări și reuniuni de familie.


In articol:

Cornulețele cu untură  sunt atât de savuroase, încât se topesc în gură. Acest desert se menține proaspăt o lungă perioadă de timp, devenind chiar mai fraged pe zi ce trece. Greu de crezut, nu?

Cornulețele fragede cu untură sunt extrem de delicioase, fiind preferate de cei mici, datorită gustului și aspectului îmbietor.

Aceste cornulețe sunt nelipsite de la evenimentele tradiționale românești, nunți, botezuri, aniversări sau întâlnirile de duminică în familie. Cornulețele cu untură  sunt atât de fragede, încât vă pot scăpa printre degete dacă nu sunt manevrate cu grijă.

Important de reținut, înainte să vă apucați de gătit, este că aluatul trebuie păstrat timp de 24 de ore în frigider. Cornulețele trebuie coapte cu cel puțin o zi înainte de a fi servite, răgazul ideal pentru acest desert fiind de 2-3 zile.

Cornulețele cu untură au avantajul că, pe zi ce trece, devin mai gustoase și mai fragede. Acestea pot rezista în frigider chiar și două săptămâni.

Ingrediente: (pentru 50 de cornulețe)

500 gr untura

10 linguri apa

3 linguri zahar

5-6 linguri otet

Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

cca 1 kg  faina 

nuci sau rahat

esenta vanilie

3-4 linguri zahar pudra 

Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Mod de preparare

Amestecați untura cu apă, zahăr, oțet și esența de vanilie până obțineți o compoziție omogenă.

Dacă nu aveți la îndemână sau nu doriți să folosiți untură, puteți sa o înlocuiți cu unt.

Adăugați făină treptat și frământați până veți obține un aluat cu textura potrivită. Cantitatea de făină poate să varieze, atâta timp cât este adăugată progresiv.

Acoperiți aluatul cu folie și puneți-l la frigider pentru aproximativ 24 ore.

reteta cornulete

Întindeți o foaie de aluat și tăiați triunghiuri egale.

Asezați la bază nucile, gemul sau rahatul și rulați.

Puneți cornulețele în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Coaceți cornulețele timp de 20 de minute la o temperatură de 180 de grade sau până observați că s-au rumenit.

Citeste si: Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

Pudrați-le cu zahăr!

Așezați cornulețele pe un platou și așteptați să se răcească pentru a le putea gusta.


Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Mantea a ajuns față în față cu Jurații, la “Bravo, ai stil!”

”Crede că i se cuvine totul pe această lume.” Adriana Bahmuțeanu a răbufnit în mediul online, după ce a aflat că Ana Morodan a fost prinsă sub influența alcoolului și...

De ce s-a despărțit Nicoleta Luciu de Dinu Maxer. Ce îi făcea artistul, chiar ea a dezvăluit - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 30 martie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

EDU.ro Rezultate simulare Evaluare Națională 2023: Notele nu se trec în catalog! Cum poți afla ce medie ai obținut? - kanald.ro

Ana Morodan, prinsă la volan băută, sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat. Vedeta a fost oprită de două ori în aceeași seară - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
”Mie îmi trebuie mult mai în vârstă.” Raluka a făcut dezvăluiri despre relația cu milionarul misterios. Bărbatul este cu 20 de ani mai mare decât ea
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri