Hepatita este o boala periculoasa! Iata CUM te poti proteja!

Hepatita este o boala periculoasa! Iata CUM te poti proteja!
Hepatita este o boala periculoasa! Iata CUM te poti proteja!

Hepatita reprezinta inflamatia ficatului si este o boala periculoasa, care poate crea multe probleme grave de sanatate.

Exista mai multe tipuri de hepatita. Unele sunt afectiuni usoare, care se vindeca relativ repede, iar altele sunt infectii cronice care se pot transforma in boli severe precum ciroza sau cancer hepatic. Afla din acest articol care sunt cele mai grave forme de hepatita si cum te poti proteja de aceasta afectiune!

Cele mai grave forme ale hepatitei

Cele mai frecvente tipuri de hepatita sunt cele virale, cauzate de infectia cu un virus hepatic. Exista 5 forme de hepatita virala, si anume: A, B, C, D si E. Hepatitele A si E sunt infectii acute, ceea ce inseamna ca dureaza mai putin de 6 luni dupa care, in cele mai multe cazuri, se vindeca. Hepatita B poate fi acuta sau cronica, iar hepatitele de tip C si D sunt infectii
cronice, care dureaza peste 6 luni. Hepatitele cronice sunt cele mai periculoase tipuri de hepatita deoarece pot provoca probleme grave ficatului, inclusiv boli grave, precum ciroza sau cancer de ficat.
Modul de transmitere a hepatitelor acute (A si E) este prin consumul de alimente sau apa contaminate.
Infectiile cu virusul hepatic A si E sunt mai frecvente in cazul persoanelor cu igiena precara, insa pot aparea si din cauza consumului de alimente insuficient gatite (carne de mistret, vanat sau crustacee).
Virusul hepatitei B si C se transmite prin contact cu sange sau lichide corporale infectate. Cele mai cunoscute modalitati de transmitere sunt prin transfuzii de sange, ace si seringi contaminate, instrumente medicale nesterilizate sau prin folosirea produselor de igiena personala ale unui bolnav. Hepatita B se mai poate transmite si prin contact sexual cu o persoana infectata sau de la mama la fat, in timpul nasterii.
Hepatita D se raspandeste in acelasi mod ca hepatita B si apare doar la persoanele care au deja virusul hepatitei B.

Simptomele hepatitei

In fazele incipiente, hepatitele cronice nu provoaca simptome, astfel multe persoane bolnave nu stiu ca sunt infectate. Cand apar simptomele, acestea indica faptul ca boala este deja intr-un stadiu mai avansat. In schimb, formele virale acute de hepatita prezinta rapid simptome.

Principalele semne ale hepatitei sunt:

Icter (ingalbenirea pielii sau ochilor)
 Lipsa poftei de mancare
 Dureri abdominale si stomac deranjat
 Varsaturi
 Simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mica, dureri de cap si musculare
 Urina inchisa la culoare si scaun decolorat
 Dureri articulare
 Oboseala si somnolenta
 Umflarea picioarelor si a gleznelor (edem)

Protectia impotriva hepatitei

Daca testele de diagnostic au identificat infectia cu virusul hepatic, medicul va stabili un plan de tratament.
Acesta difera in functie de tipul de hepatita si de gravitatea leziunilor hepatice.
Hepatitele acute A si E nu necesita un tratament specific. Pacientului i se recomanda odihna, hidratarea, evitarea alcoolului si adoptarea unei diete sanatoase. In plus, este necesar sa efectueze controale regulate pentru a urmari evolutia bolii. Infectia hepatica cronica de tip B si C se trateaza cu medicamente antivirale, iar
in cazul virusului hepatitei D este necesar tratamentul cu interferon.
Deoarece hepatita cronica poate provoca ciroza sau cancer de ficat, cel mai bine este sa te protejezi impotriva infectiei. Iata ce poti face:

Vaccineaza-te! In prezent, exista vaccin pentru hepatita A si B. Vaccinul pentru virusul hepatic B te poate proteja si impotriva hepatitei D. Nu exista deocamdata vaccin impotriva hepatitei C si E.
Spala-te pe maini cu apa si sapun oricand este necesar.
Evita alimentele insuficient gatite, fructele si legumele nespalate.
Foloseste prezervativul in timpul contactelui sexual.
Nu consuma alcool, droguri si alte substante daunatoare.
Nu folosi periutele de dinti, aparatele de ras sau instrumentele de manichiura ale altor persoane.
Asigura-te ca echipamentele de tatuaj sau piercing sunt sterile.

In plus, este esential sa-ti intaresti sistemul imunitar. Astfel, organismul tau va fi suficient de puternic pentru a lupta cu orice tip de hepatita. Poti beneficia de o imunitate crescuta cu ajutorul suplimentelor alimentare.
ANTIDOT Forte este un produs 100% natural, cu o formula unica de ingrediente care au efecte antiinflamatoare, antivirale si antioxidante. Avand in compozitia sa turmeric, ghimbir, astragalus, lemn dulce, drojdie de bere sau vitamina C, ANTIDOT Forte este un supliment alimentar revolutionar care ajuta sistemul imunitar sa lupte cu infectia hepatica.
Asadar, ia in considerare informatiile din acest articol si asigura-te ca iti iei toate masurile de precautie pentru a te feri de hepatita.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies