Gustul copilariei! Cum sa faci cea mai buna reteta de lapte de pasare!


Ingredientele sunt usor de procurat iar prepararea este extrem de rapida.

 

Ai nevoie de:
4 oua
200 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilinat
1 litru de lapte
coaja razuita de la o jumatate de lamaie.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune laptele la fiert. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu 50 de grame de zahar si zaharul vanilinat. Cand laptele da in fiert, se da focul la minim si se asaza cu mare grija galuste mici de albus in oala. Se lasa cate doua minute pe fiecare parte si apoi se da oala la o parte. Se scot cu ajutorul spumierei si se pun intr-un vas.
Intr-un bol separat se bat galbenusurile cu 3 linguri de lapte, restul de zahar si coaja de lamaie. Zaharul trebuie sa se dizolve complet, iar compoziţia trebuie sa capete consistenţa unei creme. Se adauga la final restul de lapte si se pune bolul deasupra unui vas cu apa clocolita, amestecand incontinuu. Dupa ce se ingroasa se ia totul de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit complet, compoziţia din galbenusuri se toarna peste galustele din albus.
Sursa

Ai nevoie de:

4 oua
200 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilinat
1 litru de lapte
coaja razuita de la o jumatate de lamaie.

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune laptele la fiert. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu 50 de grame de zahar si zaharul vanilinat. Cand laptele da in fiert, se da focul la minim si se asaza cu mare grija galuste mici de albus in oala. Se lasa cate doua minute pe fiecare parte si apoi se da oala la o parte. Se scot cu ajutorul spumierei si se pun intr-un vas.

Intr-un bol separat se bat galbenusurile cu 3 linguri de lapte, restul de zahar si coaja de lamaie. Zaharul trebuie sa se dizolve complet, iar compoziţia trebuie sa capete consistenţa unei creme. Se adauga la final restul de lapte si se pune bolul deasupra unui vas cu apa clocolita, amestecand incontinuu. Dupa ce se ingroasa se ia totul de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit complet, compoziţia din galbenusuri se toarna peste galustele din albus.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nelson Mondialu, casa de la țară: „I-am luat casă să-i fac vecini cu voi!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri