Greselile pe care le facem atunci cand gatim oua


Fie ca dorim sa impresionam partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu oua, este important sa stim cum sa gatim perfect fiecare tip de reteta cu oua.

Iata cateva sfaturi pentru a prepara cele mai bune oua ochiuri, posate sau scrob.

Oua ochiuri

Atunci cand prajim un ou ochi, untul din tigaie ar trebui sa fie incins, daca acesta nu are o temperatura ridicata ouale nu se vor praji uniform. Pentru a obtine un galbenus moale in interior, dar gatit perfect in exterior, peste tigaie trebuie amplasat un capac. Acesta nu lasa caldura sa sa se evapore, iar albusul si galbenusul se vor gati, in timp ce partea de jos se va rumeni.

Oua posate


In oala ar trebui sa fie suficienta apa pentru ca oul sa aiba loc sa pluteasca, de obicei apa trebuie sa aiba aproape 8 centimetri adancime. Daca nu este suficienta apa, oul se va lasa la fund si se va destrama.

Oua fierte

Ouale care sunt fierte prea mult devin sfaramicioase si emit un miros sulfuros. Pentru a evita acest lucru, ouale ar trebui incalzite treptat intr-o oala. Oala trebuie amplasata pe aragaz cu focul la un nivel ridicat pana cand apa atinge punctul de fierbere. Oala trebuie luata de pe foc, iar ouale trebuie lasate in apa inca zece minute, pentru ca galbenusul sa fie usor cremos, sau 14 minute, pentru ca galbenusul sa devina ferm.

Sursa: descopera.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dezvăluiri uluitoare despre Jador și relația secretă pe care o are de șase ani cu Georgiana! ”Erau împreună și când era cu Simina”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri