Bloggerul pregătește rețete care arată extraordinar de bine, iar recent s-a pregătit așa cum se cuvine și pentru 9 martie.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în urmă cu doar câteva zile, pe contul său de TikTok, a postat o rețetă delicioasă și tradițională, potrivită pentru zilele care urmează și anume, mucenici moldovenești. Veți avea nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul vă va întrece orice așteptare!
Mucenici moldovenești, pregătiți de Gina Bradea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente pentru 16-17 mucenici
Ingrediente pentru aluat
- 1 kg de făină pentru cozonac, uscată, bine cernută
- 7 g de drojdie uscată
- 100 g de zahăr
- coaja de la o lămâie și o portocală
- pastă de vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat
- sare
- 600 ml de apă călduță
- ulei
Ingrediente pentru sirop
- 1 cană de apă (de 300-350 ml)
- 1 cană de zahăr
- arome după dorință- vanilie, portocală, lămâie, rom, scorțișoară, trandafiri
Ingrediente pentru decor
- 300-400 g nucă prăjită și măcinată
Mod de preparare
- “Într-un bol punem 1 kilogram de făină pentru cozonac, bine cernută, uscată, 7 grame de drojdie uscată, o amestecăm bine, 100 de grame de zahăr, eu pun zahăr pudră, pe care-l cern puțin, coaja de la o lămâie și o portocală răzuite, pastă de vanilie folosesc eu sau puteți folosi 2 pliculețe de zahăr vanilat, sare, aproximativ 600 de mililitri de apă călduță și frământăm.
- Când s-a încorporat bine făina, adăugăm puțin câte puțin uleiul și frământăm.
- Am frământat aluatul timp de 10 minute, acoperim bolul cu folie. Lăsăm aluatul să crească la loc cald.
- Facem un fitil lung (n.r. cu bucățile de aluat împărțite în bile de dimensiuni potrivite), punem capetele, strângem bine, răsucim și avem un mucenic.
- După ce i-am terminat pe toți și i-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu puțină apă, în felul acesta nu se va
- Pregătim siropul, o cană cu apă (n.r. într-o oală), o cană cu zahăr, puțină pastă de vanilie, puțină scorțișoară, și apă de trandafiri.
- Luăm un mucenic, îl băgăm în sirop, apoi în nuca măcinată și-l așezăm pe platou.”, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.