Genial si delicios! Tort cu mere intregi caramelizate


Tortul cu mere caramelizate este un desert incredibil de bun. Are o savoare aparte si este perfect pentru familia ta, in zilele geroase de iarna.

Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingura ulei
1 lingura apa rece
1 pliculet praf de copt

pentru umplutura

10 mere medii
7 linguri pentru caramelizat zaharul
2 linguri de zahar brun
½ lingurita praf de scortisoara
6 linguri gem de capsuni

pentru caramel

100 ml smantana dulce pt frisca
6 linguri de zahar
100 gr unt

PLAN DE LUCRU

Caramelizam (nu trebuie sa se arda!)  cele 7 linguri de zahar direct in tava (diametru de 28 cm)  in care urmeaza sa coacem merele tort cu mere intregi caramelizate poza 2Intindem caramelul pe fundul si pe peretii vasului (La mine a fost mai complicat pentru ca tava a avut interiorul neaderent si caramelul nu s-a intins uniform). Se poate folosi o cratita cu diametrul mai mare.

Curatam merele si le scoatem cotorul, apoi le tavalim prin amestecul format din cele 2 linguri de zahar brun si scortisoara. Le asezam peste zaharul caramelizat tort cu mere intregi caramelizate poza 3Le umplem cu gem de capsuni tort cu mere intregi caramelizate apoi le lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 min.

Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si spre final adaugam si zaharul tort cu mere intregi caramelizate. Adaugam pe rand cate un galbenus in spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula de silicon tort cu mere intregi caramelizate poza 7Adaugam pe rand apa, uleiul, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam tot cu spatula tort cu mere intregi caramelizate poza 8 tort cu mere intregi caramelizate.

Scoatem merele din cuptor tort cu mere intregi caramelizate, le lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi le acoperim cu aluat tort cu mere intregi caramelizate poza 11Bagam la cuptor la 180 grade pentru inca 30 minute (verificam cu testul scobitorii ). Scoatem tortul cu mere intregi cat inca este fierbinte si il intoarcem pe un platou, pentru a se desprinde usor tort cu mere intregi caramelizate. Il lasam sa se raceasca.

Preparam caramelul. Carmelizam zaharul, adaugam untul si omogenizam energic. tort cu mere intregi caramelizate poza 14Luam de pe foc si amestecam cu smantanatort cu mere intregi caramelizate poza 15Lasam sa se raceasca ca sa obtina consistenta dorita. Eu nu l-am lasat sa se intareasca prea tare, pentru a folosi acest caramel si pe post de glazura dar si pentru insiroparea blatului.tort cu mere intregi caramelizate.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri