Alina Laufer a pregatit o reteta simpla de papricas de pui la "Draga mea prietena".
Ingrediente
1 kg pui
2 cepe
2 ardei grasi rosii
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute (optional)
1 lingura pasta de tomate
Sare
Piper
2 linguri ulei
Pentru galuste:
2 oua
5-6 linguri de faina
2 lingurite apa
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
Puneti puiul intr-o cratita larga, si rumeniti-l pe toate partile. dupa aceea il scoateti si il puneti deoparte.Taiati
ceapa marunt si o puneti la sotat in aceeasi cratita.
Adaugati apoi ardeii taiati cubulete si boiaua. Lasati sa se imoaie legumele si adaugati puiul si o cana de apa sau supa. cand carnea este aproape fiarta,puneti lingura de pasta de tomate si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Intre timp, faceti aluatul pt galuste. Bateti ouale cu sare si piper si adaugati apa si uleiul.
Amestecati si adaugati faina. Trebuie sa obtineti un aluat putin mai tare decat cel pt clatite.
Amestecati bine, ca sa nu ramana cocoloase.Inmuiati lingura in sos, lasati-o sa se infierbinte putin, dupa care luati putin aluat si puneti-l in oala. Nu amestecati imediat.
Continuati procedeul pana formati toate galustele.
Daca la sfarsit sosul este prea subtire, il puteti ingrosa cu putina faina dizolvata in apa rece.
Optional, la sfarsit puteti adauga smantana.
Ingrediente
1 kg pui
2 cepe
2 ardei grasi rosii
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute (optional)
1 lingura pasta de tomate
Sare
Piper
2 linguri ulei
Pentru galuste:
2 oua
5-6 linguri de faina
2 lingurite apa
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
Puneti puiul intr-o cratita larga, si rumeniti-l pe toate partile.
dupa aceea il scoateti si il puneti deoparte.Taiati ceapa marunt si o puneti la sotat in aceeasi cratita.
Adaugati apoi ardeii taiati cubulete si boiaua. Lasati sa se imoaie legumele si adaugati puiul si o cana de apa sau supa. cand carnea este aproape fiarta,puneti lingura de pasta de tomate si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Intre timp, faceti aluatul pt galuste. Bateti ouale cu sare si piper si adaugati apa si uleiul.
Amestecati si adaugati faina. Trebuie sa obtineti un aluat putin mai tare decat cel pt clatite. Amestecati bine, ca sa nu ramana cocoloase.Inmuiati lingura in sos, lasati-o sa se infierbinte putin, dupa care luati putin aluat si puneti-l in oala. Nu amestecati imediat.
Continuati procedeul pana formati toate galustele.Daca la sfarsit sosul este prea subtire, il puteti ingrosa cu putina faina dizolvata in apa rece. Optional, la sfarsit puteti adauga smantana.