Fursecuri cu nucă. Se fac foarte ușor și nu sunt foarte dulci


Fursecurile cu nucă se numără printre deserturile care se fac extrem de ușor. În plus, nu sunt nici foarte dulci, așa că sunt perfecte pentru a-i răsfăța pe cei dragi.


In articol:

În general, fursecurile se fac de Crăciun, dar pentru că aceste prăjiturele se prepară imediat și sunt bune și după câteva zile, le puteți găti și în alte perioade ale anului. Fursecurile cu nucă sunt ideale: nu sunt foarte dulci, sunt puțin crocante, aromate și vor fi gata în mai puțin de o oră.

Fursecurile cu nucă, rapide și extrem de gustoase

Încă de când eram mici, mamele și bunicile noastre ne-au obișnuit cu minunatele fursecuri, pregătite în special în preajma sărbătorilor de iarnă.

Aromele de vanilie, scorțișoară, rom și lămâie transformau casa într-o adevărată cofetărie, o atmosferă de vis pentru copii.

Chiar dacă am crescut, iar Crăciunul a trecut, asta nu înseamnă că nu-i putem bucura, la rândul nostru, pe cei dragi cu aceste prăjiturele delicioase.

Astăzi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă de fursecuri cu nucă. Le veți prepara imediat, din doar câteva ingrediente și le puteți servi dimineața, alături de o cană de lapte fierbinte, de ceai sau de ce nu, la cafea.

Aceste fursecuri pot fi preparate atât cu nuci clasice, cât și cu nuci pecan, cu alune de pădure, cu migdale, caju sau chiar puteți încerca un mix din acestea.

Fursecurile cu nucă pot fi mai mari sau dimpotrivă, suficient de mici, încât să le puteți savura dintr-o singură îmbucătură.

Ca la majoritatea fursecurilor, aluatul trebuie ținut în frigider, măcar o jumătate de oră. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, pentru a prepara aproximativ 12 fursecuri cu nucă:

  • un ou
  • 120 g nucă
  • 150 g făină
  • 80 ml ulei sau 80 g unt
  • 100 g zahăr
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • esență de vanilie
  • 12 bucăți de miez de nucă
  • scorțișoară (opțional)
  • esență de rom

Cum se prepară fursecurile cu nucă

Dacă vreți să faceți mai multe fursecuri cu nucă, puteți dubla fără probleme cantitățile din ingredientele enumerate mai sus.

Într-un bol mai adânc, puneți untul, care trebuie să fie moale, sau uleiul, în caz că vreți să folosiți acest ingredient. Adăugați oul, făina, nuca, zahărul, praful de copt și esența de vanilie și amestecați foarte bine aceste ingrediente.

Puteți folosi și mixerul. Important este să obțineți un aluat omogen.

Dacă vreți, puteți adăuga și puțină scorțișoară sau esență de rom. Împachetați aluatul în folie alimentară și băgați-l în frigider, pentru o oră. Apoi îl scoateți și modelați biluțe din aluat, pe care le veți pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pe fiecare fursec așezați câte un miez de nucă. Băgați tava cu fursecuri în frigider, pentru 10 minute. Apoi coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute.

fursecuri cu nuca
Fursecurile cu nucă sunt fragede, aromate și extrem de gustoase

Lăsați prăjiturelele să se răcească, iar apoi le pudrați cu zahăr. Fursecurile cu nucă sunt extrem de fragede și aromate și pot fi consumate chiar și după mai multe zile.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine a fost eliminat de la Survivor România pe 20 iunie 2021. Află beneficiile consumului de fructe de mare

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

CITEȘTE: Cine este Viviana Sposub. Biografie: data nașterii, iubit, carieră

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă nasul. Semn bun sau rău?

AFLĂ: De ce se tem pisicile de castraveți

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

// Mesaje de LA MULȚI ANI! // pentru ziua de naştere (aniversară)

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri