Iată cum poți să te bucuri de câteva deserturi inedite, fără să ai nevoie de cuptor pentru asta.
De multe ori ne dorim să ne bucurăm de ceva dulce, mai ales într-o zi fierbinte de vară sau după o perioadă obositoare în care tot ce ne dorim este să ajungem acasă și să ne relaxăm. În acest caz poate să apară o problemă, faptul că nu avem întotdeauna starea necesară pentru a întinde toate ingredientele și a realiza un desert care să ne facă plăcere. Cu toate acestea, trebuie să știi că există și câteva trucuri ce te pot ajuta în această privință, mai ales dacă îți dorești să nu te folosești de cuptor pentru a realiza câteva amintiri delicioase. Gătitul în unele zile fierbinți de vară poate să devină o experiență inedită, așa că iată sfaturile și rețetele care te vor ajuta să te bucuri rapid de un desert, fără să trebuiască să îl coci.
Plăcintă cu unt de arahide fără coacere
Citește și: Trucul secret al bucătarilor pentru bulgur delicios. 2 rețete rapide și gustoase
Citește și: Prăjitură cu cremă de vanilie, bezea și afine proaspete! Un blat pufos și un gust pe măsură
Iubitoarele untului de arahide trebuie să știe despre acest desert, mai ales că pot realiza o plăcintă delicioasă fără coacere. Este pufoasă, cremoasă și delicioasă, perfectă pentru o mulțime de evenimente.
Tot ce trebuie să faci este să realizezi o crustă de unt de nuci, iar pe deasupra să adaugi umplutură delicioasă și cremoasă de unt de arahide, care odată întărită, va realiza o crustă crocantă. De asemenea, această variantă poate fi realizată și la pahar, iar pe deasupra nu uita să adaugi câteva alune. Această plăcintă este uimitoare pentru orice sărbătoare, ori în zilele în care ai musafiri și dorești să le pui ceva rapid și dulce pe masă.Lasagna cu cremă de vanilie și portocale
Acest desert este perfect, mai ales pentru zilele de vară, iar pentru el ai nevoie de un blat pe care să-l cumperi, o cremă de vanilie pe care să o realizezi imediat cu puțin lapte și portocale proaspete. După ce așezi blatul pe un platou, adaugă un strat de cremă, după care un strat de portocale, un alt blat, iar apoi continui în funcție de ce mărime vrei să aibă prăjitura.
Banane în crustă de ciocolată și cocos
O altă variantă extrem de delicioasă și rapid de realizat este să faci câteva banane în crustă de ciocolată și cocos, iar pentru asta ai nevoie să topești ciocolata preferată, în special cea neagră, pentru a combina gustul de dulce cu amărui.
Pe deasupra, după ce ai introdus un bețișor în banane și le dai prin ciocolată, poți să adaugi și fulgi de cocos, iar ulterior să bagi totul la frigider pentru câteva ore.Înghețată cu mango și lime
O altă variantă delicioasă pentru un desert este să realizați o înghețată de casă, cu piure de mango și lime. Aveți nevoie de lapte, smântână sau iaurt, la care veți adăuga aromele preferate, zahăr, zeama de lime și piure de mango. După ce ați realizat compoziția și o așezați într-o cutie sau formă, o lăsați la congelator pentru câteva ore, iar desertul este gata de savurat.
Tort cu înghețată de căpșuni și frișcă
Această variantă de desert combină răcoarea verii cu forma de sărbătoare, iar pentru aceasta nu ai nevoie de coacere, deoarece blatul va fi realizat din biscuiți întregi sau sfărâmați, pe care îi vei amesteca cu unt de arahide și vei așeza totul într-o formă pe care o vei lăsa la răcit. Ulterior, poți să adaugi deasupra înghețată de căpșuni, sos de căpșuni și frișcă, dar și câțiva biscuiți zdrobiți, pentru o crustă crocantă.