Află din rândurile de mai jos care trucul pentru un bulgur perfect!
Bulgurul este un produs din grâu integral și este foarte întâlnit în bucătăria orientală și mediteraneană. Acesta se obține prin fierbere parțială a boabelor de grâu, uscarea lor și apoi măcinarea grosieră sau fină, în funcție de cum preferă gospodinele să îl gătească. Află din rândurile următoare care sunt cele mai delicioase moduri de preparare a bulgurului și care sunt cele mai folosite trucuri în bucătărie, atunci când vine vorba de acest preparat!
Care este trucul secret al bucătarilor pentru un bulgur perfect
Bulgurul este un aliment bogat în fibre, vitamine din complexul B, magneziu și fier. Spre deosebire de alte cereale, acesta se gătește rapid datorită procesului de prefierbere, iar gustul este unul ușor de nucă. Produsul delicios este întâlnit, de cele mai multe ori, în salate, pilafuri, supe și deserturi. De obicei, gospodinele vor să își uimească familia cu preparate delicioase.
Pentru ca ele să obțină un bulgur perfect, trebuie să știe că un bulgur delicios nu depinde doar de fierbere, ci de proporția corectă dintre bulgur și lichid și de timpul de odihnă
după gătire. Dacă folosesc o cană de bulgur, care cântărește aproximativ 200g, pentru bulgurul fin au nevoie de două căni de apă sau supă fierbinte. Cu alte cuvinte, bulgurul fin nu trebuie fiert, ci doar înmuiat timp de 10–15 minute.
În schimb, pentru ca gospodinele să obțină bulgur mediu sau gros trebuie să folosească o cană și jumătate de apă sau supă.
Salată tabbouleh cu bulgur
Ingrediente
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
- 1 cană bulgur fin
- 2 căni apă fierbinte
- 3 roșii medii
- 1 castravete
- 3 legături pătrunjel
- 1 legătură mentă
- zeamă de la o lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pentru a obține patru porții de salată tabbouleh cu bulgur trebuie să pui, pentru început, bulgurul într-un bol mare și să torni peste el apa fierbinte. Mai apoi, acoperă bolul și lasă bulgurul să se înmoaie timp de 15 minute.
- După ce bulgurul s-a umflat, desfă boabele cu o furculiță și adaugă ulterior roșiile, castravetele, pătrunjelul și menta.
- Toarnă sucul de lămâie și uleiul de măsline, amestecă bine și potrivește gustul cu sare și piper.
Ciorbă de pui cu bulgur
Ingrediente
- 2 piepturi de pui
- o jumătate de cană bulgur mediu
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras roșu
- 1 țelină mică
- 1 roșie mare
- 2 litri supă de pui sau apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță boia dulce
- piper negru măcinat
- sare
- boia dulce
- pătrunjel sau leuștean
Mod de preparare
- Într-o oală mare trebuie să încălzești uleiul de măsline și să călești ceapa tocată mărunt timp de 2–3 minute, până devine transparentă.
- Adaugă morcovul, țelina și ardeiul tocat şi călește-le încă 3–4 minute.
- Pune puiul tocat și rumenește-l ușor timp de 5 minute, amestecând constant. Mai apoi, presară boia dulce și piper negru, apoi toarnă supa de pui. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute.
- Adaugă roșia și bulgurul și mai fierbe 12–15 minute, până când bulgurul și legumele sunt fragede.
- Potrivește gustul cu sare și, dacă vrei, mai adaugă puțin piper pentru un plus de aromă. Oprește focul și lasă ciorba să se odihnească câteva minute. Servește cu verdețuri proaspete presărate deasupra.