Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește pizza cu kataifi și legume.
Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, chef Joseph Hadad, obișnuiește să fie mai mereu activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește trucuri de bucătărie cu urmăritorii săi. De această dată, celebrul bucătar a pregătit o rețetă de pizza cu kataifi și legume și a postat-o pe contul său de Instagram, acolo unde a și menționat modul de preparare pentru ca rețeta să fie pe placul tuturor.
Pizza cu kataifi și legume, pregătită de chef Joseph Hadad
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- Cataif (cât este nevoie pentru bază și deasupra)
- 2 Mozzarella buffalo cât mai uscată* (puteți înlocui cu cașcaval)
- 80 g Ricotta
- 1 1/2 Ardei copți cât mai uscați*
- 1/2 Vânătă mare (sau 1 mai mică)
- 1 Zuchinni (sau dovlecel normal)
- Busuioc câteva frunze
- Ulei de măsline** 6 linguri+ 2 linguri+ 2 linguri
Mod de preparare
- "Coaceți zucchini și vinetele feliate rondele într-un toaster*** până când sunt maronii, dar al dente.
- Puneți 6 linguri de ulei de măsline într-o tigaie****, apoi cataif desfăcut într-un strat puțin mai gros, astfel încât să acopere foarte bine.
- Apoi cu 2 linguri de ulei de măsline ungeți cataiful, mai ales pe margini.
- Puneți un strat de zucchini, felii de mozzarela, niște ricotta pe ici pe colo, fâșii de ardei copt, felii de vinete, frunze de busuioc, asezonați cu sare și piper, apoi stropiți cu puțin ulei de măsline.
- Stropiți cataiful cu cele 2 linguri de ulei de măsline ramase, desfaceți-l cu mâinile și puneți-l peste legume într-un strat mai subțire decât baza.
- Puneți la foc și prăjiți aproximativ 15 minute pe o parte, folosiți o farfurie și întoarceți pe partea cealaltă, continuați să gătiți în 10 minute aproximativ. Serviți cald. Poftă bună!
- TIPS:
*legumele și brânza trebuie să fie cât mai scurse de apă, puteți folosi și alte legume, dar atenție să nu aibă zeamă.
**puteți folosi și unt topit.
***merge să le coaceți și la cuptor, la 200-250 C, dar să rămână puțin crocante.
***Diametru tigăii pe care am folosit-o este22-23 cm.", a explicat acesta, în descrierea filmulețului postat pe pagina sa de Instagram.