Fosta prezentatoare TV a pregătit, de această dată, o rețetă specială de brioșe umplute și ornate cu fulgi de ciocolată și alune de pădure.
Deși a decis că are nevoie de o pauză de la cariera sa de prezentatoare TV, Gabriela Cristea rămâne una dintre cele mai apreciate, de la noi din țară. Cu toate acestea, la pasiunea sa pentru bucătărie nu a renunțat, dimpotrivă, recent a revenit pe pagina sa de Facebook, cu o rețetă simplă de desert, numai bună pentru cei mici, dar și pentru cei mari: brioșe cu cremă de alune și fulgi de ciocolată.
Brioșe cu cremă de alune la interior și fulgi de ciocolată, pregătite de Gabriela Cristea
"Am văzut rețeta asta de brioșe în urmă cu ceva vreme și mi-am zis că o să o încerc și eu la un moment. Azi a fost acel moment dat. Toată familia a fost fericită!", a fost descrierea pe care Gabriela Cristea a adăugat-o la rețeta postată pe contul său de Facebook.
Ingrediente
- 240 g zahăr brun
- 4 ouă
- extract de vanilie
- 200 ml ulei
- 250 ml lapte
- 250 g cremă de mascarpone sau smântână grasă
- 500 g făină
- 100 g cacao
- 15 g praf de copt
- 50 g alune de pădure
- 50 g fulgi de ciocolată
- 100 g cremă de alune
Mod de preparare
- Pentru început, este nevoie să se congeleze puțin crema de alune pe care o vom transforma în crema pentru interiorul brioșelor noastre. Așadar, pentru a face acest lucru, trebuie să punem câteva linguri de cremă de alune pe o foaie de copt și se o punem în congelator.
- În acest timp, luăm un bol de dimensiuni mai mari și pregătim aluatul pentru brioșe. Adăugăm zahărul brun, vanilia și ouăle, apoi după ce am amestecat bine, punem și uleiul și laptele. Ne asigurăm că s-au încorporat, apoi adăugăm și crema de mascarpone.
- Separat, într-un alt bol se dimensiuni potrivite, cernem făina împreună cu pudra de cacao, dar și praful de copt. Întregul conținut se toarnă peste amestecul din celălalt bol și se amestecă bine.
- Pregătim apoi tava specială de brioșe, în care adăugăm în fiecare formă câte o lingură de aluat, apoi bucățelele de cremă de alune scoasă de la congelator și încă o lingură de aluat, cât să o acopere. Deasupra se presară alune de pădure și fulgi de ciocolată, iar tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute.
- După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, iar brioșele sunt numai bune de servit, calde. Poftă bună!