File de somon servit cu orez și spanac. O compoziție apetisantă și armonioasă!

File de somon servit cu orez și spanac. O compoziție apetisantă și armonioasă!
File de somon servit cu orez și spanac. O compoziție apetisantă și armonioasă!

Fileul de somon servit cu orez și spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de file de somon servit cu orez și spanac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos file de somon servit cu orez și spanac, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de File de somon servit cu orez și spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Citește și: Tiramisu cu fructe de pădure, rețeta Roxanei Blenche. „Este super bun, fresh și o să impresionați familia.”

Citește și: Mini tarte cu cremă de cafea și alune caju. Savurează mini tartele noastre delicate, perfecte pentru un răsfăț dulce și sofisticat!

Ingrediente

Ingrediente pentru somon:
- 4 fileuri de somon 
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sucul și coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- Sare și piper, după gust
- 1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
- 1 linguriță de miere 

Ingrediente pentru orez:
- 1 cană de orez basmati sau orez cu bob lung
- 2 căni de apă sau supă de pui
- 1 lingură de unt
- 1 ceapă mică, tocată fin
- Sare, după gust

Ingrediente pentru garnitura de spanac:
- 300 g de spanac proaspăt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- Sucul de la 1/2 lămâie
- Sare și piper, după gust

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. Prima data ne vom ocupa de pregătirea somonului. Într-un bol mare, amestecați uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie, usturoiul tocat, sare, piper și cimbru. Puneți fileurile de somon în bol și asigurați-vă că sunt bine acoperite de marinadă. Lăsați la marinat timp de 15-30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați fileurile de somon pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă folosiți miere, ungeți ușor fileurile de somon pe deasupra cu miere pentru un strat subțire de glazură. Coaceți somonul în cuptor timp de 12-15 minute, sau până când carnea este opacă și se desface ușor cu o furculiță. Timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea fileurilor.

  2. Acum a venit momentul sa ne ocupam si de prepararea orezului. Într-o cratiță mare, topiți untul la foc mediu și adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa până devine translucidă și moale, aproximativ 5 minute. Adăugați orezul în cratiță și amestecați pentru a acoperi fiecare bob cu unt. Continuați să gătiți timp de 2-3 minute, până când orezul începe să devină ușor auriu. Turnați apa sau supa de pui în cratiță și adăugați sare după gust. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la minim, acoperiți cratița și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, sau până când lichidul este complet absorbit și orezul este fraged. Opriți focul și lăsați orezul să stea acoperit încă 5 minute înainte de a-l amesteca ușor cu o furculiță.

  3. Nu trebuie sa uitam nici de prepararea garniturii de spanac. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și fulgii de ardei iute (dacă folosiți). Gătiți timp de 1-2 minute, până când usturoiul devine auriu și aromat. Adăugați spanacul proaspăt în tigaie și amestecați constant până când spanacul se ofilește și scade în volum, aproximativ 3-4 minute. Adăugați sucul de lămâie și asezonați cu sare și piper după gust. Amestecați bine și luați tigaia de pe foc.

  4. Așezați o porție de orez pe fiecare farfurie. Puneți deasupra orezului un file de somon și adăugați lângă o porție generoasă de spanac. Decorați cu felii subțiri de lămâie și, dacă doriți, presărați puțină coajă rasă de lămâie deasupra somonului pentru un plus de aromă. Acest preparat delicios și sănătos, cu somon fraged, orez aromat și spanac proaspăt, este perfect pentru o cină echilibrată și savuroasă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Pizza cu spanac și șuncă. Răsfață-te cu o pizza unică, într-o combinație perfectă care te va încânta!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies