Fa-ti o reteta delicioasa si sanatoasa: peste la cuptor cu sos tahini!


Daca vrei sa mananci sanatos si sa gatesti si pentru cei mici, incearca aceasta reteta simpla.

 

Ingrediente:
– 1 file de peste mai putin gras (de exemplu, cod)
– 1-2 linguri de sos tahini
– felii de lamaie
– patrunjel proaspat
Marinata pentru peste (optional):
– 1 hasma sau o bucata de praz sau partea alba de la o ceapa verde (taiate marunt)
– sare
– piper
– 1 lingura de suc de lamaie
– cateva picaturi de ulei
Amestecam bine toate ingredientele. Lasam pestele 1-2 ore in aceasta marinata. Bucata de file se va intari de la acidul din lamaie si aromele vor imbunatati gustul pestelui. Se poate sari peste aceasta etapa.
Sos tahini:
– 1/2 de cana de pasta tahini
– 1/3 de cana de suc de lamaie
– 1/4 de cana de apa
– 2 catei de usturoi
– 1 lingurita de patrunjel taiat marunt (proaspat)
– 1 lingurita de frunze de ceapa verde taiate marunt (ramase de la marinata)
– un praf de sare
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Pestele se coace la un foc moderat pentru aproximativ 10 minute, cand carnea se poate desprinde usor cu o furculita. Ungem bucata de file cu 1-2 linguri de sos tahini (depinde de marimea lui) si se mai coace inca 5 minute.
Se serveste cu felii de lamaie si patrunjel taiat marunt.
*Sosul tahini se face foarte usor amestecand toate ingredientele mentionate. Daca nu aveti de unde sa cumparati pasta tahini, puteti face acasa dupa reteta noastra. Acest sos se poate folosi si la alte retete. Acompaniaza foarte bine falafelul sau poate fi utilizat in sandviciuri, ca dressing in salate.
Sursa: Oanacuzino.ro

Ingrediente:

– 1 file de peste mai putin gras (de exemplu, cod)
– 1-2 linguri de sos tahini
– felii de lamaie
– patrunjel proaspat

Marinata pentru peste (optional):

– 1 hasma sau o bucata de praz sau partea alba de la o ceapa verde (taiate marunt)
– sare
– piper
– 1 lingura de suc de lamaie
– cateva picaturi de ulei

Amestecam bine toate ingredientele. Lasam pestele 1-2 ore in aceasta marinata. Bucata de file se va intari de la acidul din lamaie si aromele vor imbunatati gustul pestelui. Se poate sari peste aceasta etapa.

Sos tahini:

– 1/2 de cana de pasta tahini
– 1/3 de cana de suc de lamaie
– 1/4 de cana de apa
– 2 catei de usturoi
– 1 lingurita de patrunjel taiat marunt (proaspat)
– 1 lingurita de frunze de ceapa verde taiate marunt (ramase de la marinata)
– un praf de sare

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul. Pestele se coace la un foc moderat pentru aproximativ 10 minute, cand carnea se poate desprinde usor cu o furculita. Ungem bucata de file cu 1-2 linguri de sos tahini (depinde de marimea lui) si se mai coace inca 5 minute.

Se serveste cu felii de lamaie si patrunjel taiat marunt.

*Sosul tahini se face foarte usor amestecand toate ingredientele mentionate. Daca nu aveti de unde sa cumparati pasta tahini, puteti face acasa dupa reteta noastra. Acest sos se poate folosi si la alte retete. Acompaniaza foarte bine falafelul sau poate fi utilizat in sandviciuri, ca dressing in salate.

Sursa: Oanacuzino.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Începe programul "Rabla pentru electrocasnice"! Când îți poți schimba televizorul?

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Horoscop chinezesc săptămânal 28 noiembrie - 4 decembrie 2020. Nativii Tigru culeg roadele muncii de peste an

Lily Collins se căsătorește! Cum a reacționat familia actriței?

Sfatul zilei de astăzi, vineri 27 noiembrie 2020. Balanțele pornesc într-o aventură

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri