Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite
Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Ştiu. Ai o reţinere să îmbraci costumul de baie, să socializezi, să mănânci, să te dezbraci, să te bucuri de viaţă pe de-a-ntregul. Uneori eviţi chiar să ieşi din casă din cauza că eşţi balonată. Iar dacă eşti bărbat, porţi tricoul sau cămăşă peste pantaloni şi te scuzi că eşti gurmand. Vestea proastă este că neglijenţă ta te-a adus aici şi veştile bune sunt că nu e neapărat vină ta şi că problema se poate remedia. Balonarea poate fi prevenită, evitată sau combătută.

Chiar în condiţîi de sănătate perfectă, diferiţi oameni pot avea bacterii diferite în intestine şi de aici diferenţa de toleranţă a anumitor alimente: ceea ce mie îmi face bine, ţie îţi poate produce indigestie şi invers.

Mai mult, se discuta chiar despre faptul că anumite colonii de microorganisme din intestinele noastre (sau absenţa altora) ar fi responsabile de obezitate. În realitate toleranţele/intoleranţele alimentare depind de mai mulţi factori, printre care şi felul în care corpul secretă enzime digestive – de exemplu, în cazul meu corpul nu secretă lactaza, enzima care digera lactoză din lactate.

În această situaţie sunt mulţi oameni, poate o bună parte dintre cei ce au probleme cu balonarea, însă majoritatea nu acordă atenţie acestui fapt şi consideră că s-au îngrăşat pur şi simplu sau că au o dereglare în corp, nu intoleranţă la lactoză.

Alimentele care în general produc gaze şi balonare:

fasolea

mazărea

lintea

cruciferele (varză, conopidă, broccoli, varză de Bruxelles)

ceapă crudă

gumă de mestecat

dulciurile dietetice

conservele

fructele uscate

grăsimile care provoacă inflamaţîi: grăsimile trans (parţial hidrogenate: margarină), grăsimile săturate (grăsimea animală din carne şi din lactate), grăsimile omega-6 (din uleiuri vegetale, carne, cereale, nuci şi alune)

alte alimente bogate în fructani: grâu, orz, secară, curmale, grapefruit, fructe cu samburi ţări, pastaioasele în general, anghinarea, usturoiul

alimentele procesate şi mâncărurile semipreparate

batoanele sau alte prăjiturele din comerţ

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ai aceste simptome? Mare atenţie! E PANCREATITĂ acută

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies