Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite


Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Ştiu. Ai o reţinere să îmbraci costumul de baie, să socializezi, să mănânci, să te dezbraci, să te bucuri de viaţă pe de-a-ntregul. Uneori eviţi chiar să ieşi din casă din cauza că eşţi balonată. Iar dacă eşti bărbat, porţi tricoul sau cămăşă peste pantaloni şi te scuzi că eşti gurmand. Vestea proastă este că neglijenţă ta te-a adus aici şi veştile bune sunt că nu e neapărat vină ta şi că problema se poate remedia. Balonarea poate fi prevenită, evitată sau combătută.

Balonarea este produsă în unele cazuri de boli sau alte probleme medicale (caz în care nu e vină ta), în alte cazuri de stări emoţionale asupra cărora ai control sau nu, dar balonarea poate fi provocată şi de obiceiuri alimentare greşite (ce mănânci, cum mănânci, cât mănânci, cum combini alimentele). Mesele copioase, de exemplu, compuse din multe mâncăruri grele se digera foarte lent, mâncarea stă prea mult în tractul digestiv şi de aceea fermentează producând gaze şi balonare, iar uneori chiar putrezeşte în intestin înainte de a putea fi eliminată.

Există burtă de grăsime şi burtă balonată.

Prima este burtă moale, lăsată şi este semnul că omul respectiv mănâncă mai mult decât nevoile energetice ale organismului lui, în special mulţi carbohidraţi (zaharuri). Este pufoasă şi degetul se adânceşte cu uşurinţă în ea, iar dacă acel om aleargă, grăsimea se mişcă şi face „valuri”.

În general depunerile excesive de grăsime sunt în partea inferioară a abdomenului.

Dar când vezi o burtă tare şi rotundă că o minge, proeminentă în partea superioară a abdomenului, aceea este o burtă balonată şi plină de gaze, iar degetul nu se adânceşte în grăsime dacă este apăsată.

În ambele cazuri „posesorul” nu acordă atenţie felului în care se simte şi arată. Dacă ai multă grăsime pe corp te mişti greoi, iar dacă eşti balonat te simţi umflat şi respiri greu.

Întrebarea este de ce aceşti oameni nu fac ceva în acest sens şi nu observă măcar ce anume îi baloneaza.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Majorări SALARII de la 1 ianuarie 2019. Câţi bani în plus aduce vechimea în muncă

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Ai aceste simptome? Mare atenţie! E PANCREATITĂ acută

8 paşi pentru a arăta IMPECABIL de sărbători - Recomandarile Dr. Florentina Opriş, ambasadorul unui stil de viaţă sănătos in România

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci NUCI. E nevoie de doar patru ore că să simţi efectele incredibile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri