”Este a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer!”- Specialiştii caută soluţii


”Este a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer!”- Specialiştii caută soluţii

La nivel mondial se înregistrează constant creşteri îngrijorătoare în ceea ce priveşte numărul afecţiunilor neurologice. Statisticile arată că, aceste tendinţe alarmante sunt direct proporţionale cu multiplicarea factorilor de risc generată în mare parte de către fluctuaţiile economice, gradul educaţional al populaţiei sau de către schimbările climatice tot mai agresive.

De asemenea, AVC reprezintă una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate, doar aproximativ 25% dintre supravieţuitorii unui AVC fiind capabili să-şi reia activităţile profesionale prestate înainte de îmbolnăvire.

Restul pacienţilor cu AVC rămân cu diverse grade de dizabilitate, de la imposibilitatea mersului şi nevoia de îngrijire permanentă (aproximativ 25% dintre supravieţuitori), până la deficite motorii sau senzitive care, chiar dacă sunt mai uşoare, interferă cu desfăşurarea activităţilor cotidiene.

Potrivit specialiştilor, recuperarea funcţiilor senzitivo-senzoriale, a funcţiilor motorii şi cognitive continuă în grade variabile de timp, săptămâni sau luni, după debutul unui AVC, constituind o nouă fereastră terapeutică extrem de promiţătoare.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ioan Burculeţ, specialistul Kfetele.ro pe Astrologie, a prevăzut că urmează o GREVĂ GENERALĂ la metrou! Mii de bucureşteni vor fi afectaţi

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Trecem la ora de iarnă! Apar riscuri majore! Dr Tudor Ciuhodaru ne spune ce trebuie să facem

Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Secretul performanţei sexuale

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Lista de cumpărături de Crăciun

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri