”Este a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer!”- Specialiştii caută soluţii


La nivel mondial se înregistrează constant creşteri îngrijorătoare în ceea ce priveşte numărul afecţiunilor neurologice. Statisticile arată că, aceste tendinţe alarmante sunt direct proporţionale cu multiplicarea factorilor de risc generată în mare parte de către fluctuaţiile economice, gradul educaţional al populaţiei sau de către schimbările climatice tot mai agresive.

În contextul acestor provocări, lumea ştiinţifică medicală încearcă să găsească noi soluţii prin cercetarea aprofundată, de a diminua cât mai mult rata mortalităţii, de a eficientiza sisteme de diagnostic şi tratament, precum şi de a îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii pacienţilor cu afecţiuni neurologice, prin metode inovative de recuperare.

Sub aceste auspicii sumbre, cercetători dedicaţi lumii ştiinţifice neurologice medicale se reunesc periodic pentru a dezbate temele de actualitate, dar şi cele mai recente descoperiri din domeniu , împreună cu profesori şi medici din domeniul neurologiei, neurochirurgiei şi neuroştiinţelor.

În acest sens, o amplă manifestare a avut loc în perioada 4-5 octombrie 2018, la Malaga, în Spania, şi a reunit a –XIV-a ediţie a Congresului Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi cea de-a XVI-a ediţie a Congresului Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology (AMN).

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Manuela şi Robert Ionescu de la Puterea Dragostei sunt iubiţi? Declaraţii exclusive despre relaţia pe care o au în afara emisiunii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri