Empanadas cu carne. Încearcă și tu!

Empanadas cu carne

Empanadas cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Empanadas cu carne. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Empanadas cu carne, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Empanadas cu carne 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Pizza turcească cu carne de vită. O adevărată delicatesă!

Empanadas cu carne [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Rețeta este pentru 4 persoane 

Empanadas cu carne [Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru aluat 

  •  300 g unt rece  
  •  400 g făină  
  • 200 g smântână  
  • sare 

Ingrediente pentru umplutură 

Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

  • 3 linguri de ulei  
  • 400 g carne tocată de porc sau amestec vită+ porc 
  • 2 cepe 
  • 2 căței de usturoi 
  • 2 ardei iuți 
  • 3 linguri de bulion de roșii 
  • câteva fire de pătrunjel verde 
  • sare  
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Empanadas cu carne [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  • Se pune 400 g de făină într-un bol și se trece mai întâi printr-o sită. Adăugați sare și cuburile de 300 g de unt rece și amestecați toate ingredientele cu vârful degetelor. Veți obține firimituri grosiere. Adăugați 200 g smântâna și amestecați din nou ingredientele până se obține un aluat compact. 
  • Frământam aluatul mai întâi într-un bol, apoi pe o suprafață tapată cu făină. Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să stea la frigider pentru aproximativ 2 ore. 
  • Puneți o tigaie mare pe aragaz și puneți-o la foc mediu-mare. Adăugați ulei și încălziți. Tăiați mărunt cele 2 cepe și cei 2 căței de usturoi, iar ardeii iuți se taie rondele. Adăugați-le în uleiul încins și prăjiți câteva minute. Amestecați cu o spatulă pentru a preveni arderea ingredientelor. 
  • Adăugați 400 g de carne de vită tocată și amestecați repede pentru a o rupe și a se rumeni uniform. Se condimentează cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar când carnea este rumenită, adaugă 3 linguri din bulionul de roșii. Amestecă din nou 2-3 minute pentru a se distribui uniform, apoi stinge focul și adaugă pătrunjel verde tocat mărunt. 
  • Acoperiți tava cu ingrediente și lăsați deoparte la loc răcoros până la asamblarea preparatului. Înainte de a face chiftelele cu carne, setați cuptorul la 180℃. 
  • Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe o suprafață tapetă cu făină. Întindeți-l într-o farfurie subțire folosind un sucitor. Folosind un bol mic de start, tăiați cercuri din aluat. Pune vasul cu susul în jos deasupra aluatului și folosește lama unui cuțit pentru a înțepa aluatul. Pune o lingură de umplutură în centrul fiecărui cerc de aluat. Ungeți marginile aluatului cu apă și adunați-le în semicerc. Apăsați rostul cu o furculiță pentru a sigila aluatul. Așezați plăcintele terminate pe o tava de copt tapetată cu hârtie de copt, la o distanță de 2-3 cm. Ungeți aluatul cu ou bătut și dați la cuptor pentru 12-15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tavă din cuptor, ulterior și preparatul din tavă, iar rețeta este gata de servit cald sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Empanadas cu carne [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Cum este artista Anna Lesko ca mamă și ce spune despre creșterea fiului ei. Îi face toate poftele sau este exigentă? “Dacă ești mult prea blândă și treci cu vederea, nu o să iasă un bărbat „călit”.

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate