Dieta calugarilor de pe Muntele Athos face minuni! Cum slabesti sanatos

Dieta calugarilor de pe Muntele Athos face minuni! Cum slabesti sanatos
Dieta calugarilor de pe Muntele Athos face minuni! Cum slabesti sanatos

Calugarii duc o viata cumpatata si din punct de vedere alimentar, nici vorba de mancaruri procesate, mesele sunt luate in liniste, acesta fiind motivul pentru care fetele bisericesti de pe Muntele Athos au o speranta de viata mai lunga cu zece ani decat grecul obisnuit.

Astfel, in timpul zilelor de post trebuie eliminate toate produsele lactate, pestele, alcoolul, ouale si uleiul, in favoarea portiilor mici de fructe, legume, nuci de toate felurile, seminte si diverse tipuri de fasole. Zilele de moderatie trebuie „inchinate“ unei diete tipic mediteraneene, care sa includa lactate proaspete, ulei de masline, peste, carne de pui si oua, dar sa excluda pe mai departe zaharul, alimentele procesate si carnea rosie.

In aceasta parte a saptamanii este permis chiar si alcoolul, desi este preferat numai vinul rosu, dar cu masura, adica doua unitati pe zi (doua pahare a cate 175 de ml fiecare).

Ziua de dezlegare, dupa cum anunta si denumirea, este momentul de rasfat, cand putem gusta, insa tot cu moderatie, din carne rosie, ciocolata, prajituri sau alte bauturi bahice in afara de vin rosu.

Vezi exemple de meniuri pe pagina 2 >>



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Dieta de 8 ore: slăbeşte 4 kilograme cu cea mai scurtă dietă din lume

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Dieta de vedeta. Cum a slabit Charlize Theron in timp record

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies