Desert delicios pentru pasionatele de dulciuri! Invata sa prepari sarailie

Desert delicios pentru pasionatele de dulciuri! Invata sa prepari sarailie

Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit in timpul emisiunii de vineri o delicioasa reteta de sarailie.

 

Costul total pentru 10 persoane se ridica la 60 de lei aproximativ.
Ingrediente
Un pachet foi de placinta
500 g nuca
50 g pesmet
500 g zahar
500 ml apa
O cana de ulei sau margarina topita
O lingurita de scortisoara
Coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Se unge o tava cu ulei sau margarina topita.
Nucile se macina fin si se amesteca cu scortisoara si pesmetul.Se dezgheata foile de placinta la temperatura camerei, se desfac pe lung si se taie pe jumatate.
Se ia o mana de umplutura, se presara pe fata fiecarei jumatati de foaie de placinta, iar cu ajutorul unei linguri sau o bagheta de lemn de maxim 5mm grosime, se ruleaza foaia de placinta pastrand la mijloc amestecul de nuca.
Se strang capetele ruloului catre interior, facand din rulou un “acordeon” si tot asa procedam cu fiecare sarailie in parte.
Se ung cu toata cantitatea de margarina topita sau de ulei si se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minunte.
Cand se scot, se toarna imediat siropul.
Siropul de zahar
Apa si zaharul se pun la fiert, iar cand au dat in clocot, se iau de pe foc si se adauga zeama de lamaie.
Se toarna fierbinte peste baclava si se lasa 3-4 ore la rece.iew

Costul total pentru 10 persoane se ridica la 60 de lei aproximativ.

Ingrediente

Un pachet foi de placinta
500 g nuca
50 g pesmet
500 g zahar
500 ml apa
O cana de ulei sau margarina topita
O lingurita de scortisoara
Coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Se unge o tava cu ulei sau margarina topita.Nucile se macina fin si se amesteca cu scortisoara si pesmetul.Se dezgheata foile de placinta la temperatura camerei, se desfac pe lung si se taie pe jumatate.

Se ia o mana de umplutura, se presara pe fata fiecarei jumatati de foaie de placinta, iar cu ajutorul unei linguri sau o bagheta de lemn de maxim 5mm grosime, se ruleaza foaia de placinta pastrand la mijloc amestecul de nuca.

Se strang capetele ruloului catre interior, facand din rulou un “acordeon” si tot asa procedam cu fiecare sarailie in parte.Se ung cu toata cantitatea de margarina topita sau de ulei si se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minunte. Cand se scot, se toarna imediat siropul.
Siropul de zahar 

Apa si zaharul se pun la fiert, iar cand au dat in clocot, se iau de pe foc si se adauga zeama de lamaie.Se toarna fierbinte peste baclava si se lasa 3-4 ore la rece.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate