Desert cu aroma de Sarbatori: Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Desert cu aroma de Sarbatori: Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir
Desert cu aroma de Sarbatori: Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Daca ti-e pofta de ceva bun, incearca aceasta reteta cu portocale, scortisoara si ghimbir.

 

Ingrediente
225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g zahar, 180ml ulei, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite ghimbir pudra, 220g faina, 260g zahar pudra cernut
Metoda de preparare
Incinge cuptorul al 180C, unge o tava patrata (20x20cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt.( Se poate folosi si o tava rotunda de 23-24cm)
Amesteca faina cu mirodeniile, bicarbonatul si sarea. Bate cu mixerul ouale cu uleiul si zaharul. Adauga melasa, mierea si coaja de portocale, apoi incorporeaza ingredientele uscate. Ultima adaugata este apa calda.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 35-45 minute, pana cand trece de testul scobitorii.
Intre timp, mixeaza intr-un bol crema de branza cu untul moale si zaharul pudra. Poti adauga si 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.
Cand prajitura s-a copt lasa-o sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi complet, asezata pe un gratar.
Intinde crema de branza pe suprafata ei si decoreaza cu seminte de rodie.
Sursa

Ingrediente

225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g zahar, 180ml ulei, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite ghimbir pudra, 220g faina, 260g zahar pudra cernut

Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 180C,

unge o tava patrata (20x20cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt.( Se poate folosi si o tava rotunda de 23-24cm)

Amesteca faina cu mirodeniile, bicarbonatul si sarea. Bate cu mixerul ouale cu uleiul si zaharul. Adauga melasa, mierea si coaja de portocale, apoi incorporeaza ingredientele uscate. Ultima adaugata este apa calda.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 35-45 minute, pana cand trece de testul scobitorii.


Intre timp, mixeaza intr-un bol crema de branza cu untul moale si zaharul pudra. Poti adauga si 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.

Cand prajitura s-a copt lasa-o sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi complet, asezata pe un gratar.

Intinde crema de branza pe suprafata ei si decoreaza cu seminte de rodie.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum s-a transformat Crăciunul în tragedie pentru creatoarea de modă Eli Lăslean și ce eveniment nefericit nu va putea uita vreodată: „A fost cumplit! O suferință pe care n-o poți descrie în cuvinte.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Cu ce ACUZAȚII șocante se confruntă Florin Vasilică după moartea lui Ion Drăgan: "Să vă fie rușine! Nici la o astfel de veste tragică nu aveți gram de empatie și sensibilitate? M-au acuzat că..."

Artiștii de muzică populară, îndurerați de cumplita veste că Ion Drăgan s-a stins din viață. Mesajele curg în mediul online, alături de fotografii cu artistul: “A încremenit...Crăciunul!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies