DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe mazărea


Află cât timp se fierbe mazărea.


In articol:

Cât timp se fierbe mazărea

Mazărea este o legumă imprevizibilă, de aceea chiar și cele mai pricepute gospodine întâmpină dificultăți în pregătirea acestui fel de mâncare.

De multe ori mazărea, chiar dacă fierbe suficient de mult, rămâne tare sau se fărâmă.

Acest lucru este posibil deoarece procesul de fierbere a acestei legume depinde atât de maturitatea plantei, cât și de timpul de depozitare înainte de a fi utilizată.

Mazărea care a fost stocată mai mult timp va fierbe mult mai greu decât cea recoltată de curând.

Citeste si: CITEȘTE: Cum se pun murăturile la borcan. Cele mai bune murături ca la bunica acasă

Mazărea tânără se fierbe 15-20 de minute

Mazărea tânără, proaspătă se consumă fără a mai fi procesată, sub formă de salată, combinată cu roșii, salată verde, ceapă sau castraveți și dreasă cu ulei de măsline și lămâie.

Dacă vă place mâncarea gătită, mazărea fragedă se fierbe timp de 15-20 de minute în apă cu un pic de sare.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe năutul. Ce beneficii are năutul

Mazărea clasică se fierbe 25-45 de minute

Se pune mazărea verde la fiert, în apă cu sare, astfel încât apa să o acopere în totalitate.

Se fierbe timp de 25-40 de minute în oala acoperită cu capac.

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

 

Mazărea cu bicarbonat de sodiu se fierbe 8-10 minute

Cercetătorii americani au descoperit că timpul de fierbere al boabelor de mazăre s-a redus la jumătate, dacă au adăugat bicarbonat.

Ei au pus 22 grame de bicarbonat la 180 mililitri de apă și 100 grame de mazăre și au constatat că timpul de fierbere a fost de numai 8 minute cu bicarbonat, față de 17 minute în recipientul fără. De asemenea, vitaminele nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat, legumele păstrându-și calitățile.

 

Mazărea congelată se fierbe 6-8 minute

Într-o oală cu apă clocotită se adaugă mazărea congelată și se fierbe la foc mediu timp de 6-8 minute după ce apa a dat în clocot.

 

Mazărea uscată se înmoaie 7 ore și se fierbe 30-40 minute

Mazărea uscată se pune în apă la temperatura camerei și se lasă la umflat pentru cel puțin 7-8 ore.

Citeste si: 4 rețete simple de post. Mâncăruri delicioase și rapide

Mazărea preîncălzită în tigaie se fierbe 30 de minute

Puneți mazărea într-o cratiță uscată și preîncălziți-o amestecând foarte des, timp de 10 minute. Transferați apoi mazărea în apă rece și lăsați-o pe foc timp de cel puțin 30 de minute.

mazare reteta

Citeste si: CITEŞTE: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Mazărea se fierbe în cuptorul cu microunde 6-8 minute

Puneți mazărea congelată într-un vas termorezistent cu capac, împreună cu 2-3 linguri de apă și introduceți vasul în cuptorul cu microunde la 850 W.

Se lasă timp de 3-4 minute, după care se oprește cuptorul, se amestecă bine și se încălzește încă 5 minute. După ce scoateți  vasul din cuptorul cu microunde, lăsați-l acoperit câteva minute să se liniștească.

Citeste si: CITEȘTE: Ce este apa oligominerală și ce trebuie să știi despre ea

Sote de mazăre cu unt, ulei si patrunjel

Durata Preg.:  10 mins

Durata gatit:  10 mins

Total:  20 mins

Portii: 2

„Sote de mazare, cu unt, ulei si patrunjel, o garnitura delicioasa si rapida, care se face in 10 minute. Este o reteta ieftina, simpla si rapida, o garnitura buna pentru orice fel de carne sau pește.

Ingrediente

1 conserva de mazare

marar

patrunjel

unt

ulei (de masline sau de floarea soarelui)

Cum preparam reteta de sote de mazare?

Puteti citi in continuare reteta scrisa sau puteti urmari reteta video, unde vedeti indeaproape cum prepar totul.

 

Punem tigaia pe foc, adaugam 2 linguri de ulei si untul, aproximativ 25 de g de unt.

 

Amestecam, astfel incat sa se topeasca totul. Cand untul s-a topit, adaugam imediat mazarea.

 

Adaugam si sare, eu adaug doar cat iau cu doua degete.

 

O sotam pentru 5-6, maxim 10 minute. Mazarea trebuie sa fie moale, frageda si aromata, apoi putem opri focul.

Citeste si: Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

Adaugam deasupra patrunjel tocat si marar tocat, apoi putem servi mazarea.

 

Sfatul Ginei

Puteti folosi o conserva de mazare, dar si mazare congelata sau mazare proaspata, atunci cand este sezonul ei.

Daca folositi mazare proaspata sau congelata, e posibil ca aceasta sa fie mai tare. E bine sa o gustati inainte, iar daca este tare, gatitul va dura mai mult.

Puteti folosi ulei de masline sau de floarea soarelui, cu unt sau doar ulei. Nu folositi doar unt, acesta se va arde si va afecta gustul si culoarea soteului de mazare.

 

Asta este totul, intr-un timp foarte scurt putem prepara o garnitura ce poate fi servita alaturi de diverse preparate."- Gina Bradea.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe carnea de vită la oala sub presiune

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri