Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea
Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Fasolea boabe trebuie fiartă corect, ca să poată fi consumată și să fie și gustoasă. Noi vă învățăm cum să procedați, dar vă dezvăluim și ce beneficii are această leguminoasă.

Fasolea face parte din categoria leguminoaselor, este o sursă importantă de fibre și proteine și în plus, are și un indice glicemic scăzut. Așadar, avem toate motivele să o consumăm cât mai des. Ce ne facem însă dacă nu știm să o fierbem ca la carte? 

Cum se fierbe corect fasolea

La prima vedere, să fierbi niște fasole nu pare atât de complicat, nu-i așa? Cu siguranță însă cine s-a aflat în situația de a face acest lucru și a observat că boabele nu s-au fiert bine,

este de altă părere. 

Nu spune nimeni că este foarte greu să fierbi fasole, dar trebuie să recunoaștem că nu este nici simplu. Așadar, regula de bază este să lăsați întotdeauna fasolea la înmuiat, înainte de a o pune la fiert!

Bineînțeles că situația poate să difere, de la un caz la altul, sau mai exact, de la un tip de fasole la altul.

Unele boabe pot sta la înmuiat timp de 8 ore, altele trebuie să stea în apă chiar și o zi. 

În primul rând, trebuie să știți câte tipuri de fasole există pe piață și care sunt diferențele dintre acestea. 

Fasolea albă

Este cea mai folosită și fierbe și cel mai repede. Ideal este să folosiți fasolea albă cu bob mare în salate sau în ciorbă, iar pe cea cu bob mic pentru prepararea iahniei. 

Fasolea pestriță

Atenție, că acest tip de fasole are o coajă mai groasă, spre deosebire de fasolea albă. Asta înseamnă că o să fiarbă mai greu și trebuie să stea mai mult la înmuiat. 

Este perfectă pentru salate. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Fasolea roșie

Cei care suferă de diabet trebuie să mănânce acest tip de fasole, pentru că are cel mai scăzut indice glicemic. Merge folosită în salate, dar și în mâncarea de fasole. 

Fasolea neagră

Este cea mai valoroasă, din punct de vedere nutritiv, pentru că este plină de antioxidanți, proteine, indice glicemic scăzut, fibre, fier, fosfor, calciu, magneziu, mangan, cupru și zinc.  Timpul

de fierbere al fasolei depinde foarte mult și de cât de vechi sunt boabele. Tocami de aceea, ideal ar fi să o cumpărați de la țărani, din piață. Aceștia vă pot spune din ce an este fasolea. 

O spălați bine, în mai multe ape, după care o lăsați la înmuiat, în apă rece. Aveți grijă să stea într-un loc răcoros sau chiar în frigider, pentru că altfel va fermenta. 

Cât timp fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cu ce poți înlocui carnea

După ce boabele s-au înmuiat, aruncați apa în care au stat și puneți-le la fiert în altă apă rece. Separat, puneți o altă oală cu apă pe foc. 

După 20 de minute, aruncați apa în care a fiert fasolea și înlocuiți-o cu apa curată, care trebuie să fie clocotită! Puteți repeta acest procedeu de 3 ori. 

Un truc util este să puneți puțin bicarbonat de sodiu în apa în care fierbe fasolea, ca să se facă mai repede și să nu mai aveți probleme cu gazele intestinale. 

Fasolea se fierbe la foc mic și cu oala acoperită. Dacă apa scade, în timpul procesului de fierbere, adăugați întotdeauna apă fierbinte peste, nu rece!

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

Fasolea va fi gata în aproximativ o oră și jumătate, dar, în funcție de vechimea boabelor și de soi, fierberea poate să dureze și patru ore!

Ce beneficii are fasolea

Citeste si: CITEŞTE: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Fasolea poate să înlocuiască, fără probleme, carnea, pentru că este foarte bogată în proteine. Medicii recomandă un consum săptămânal de cel mult trei căni de fasole

Această leguminoasă este indicată și în cazul persoanelor care țin cură de slăbire, pentru că are puține calorii și ajută la eliminarea depozitelor de grăsime. Este bogată în molibden, care activează enzimele cu rol detoxifiant. 

În plus, pentru că este bogată și în fibre, fasolea reglează tranzitul intestinal și vă scapă de constipație.  Fasolea conține și carbohidrați complecși, proteine și fibre și are un indice glicemic scăzut. Asta înseamnă că diabeticii o pot consuma fără să-și facă griji. 

De asemenea, are și magneziu, extrem de important pentru sănătatea oaselor, dar și fier, care combate anemia.

Pentru că este foarte săracă în grăsimi şi nu are aproape deloc colesterol, fasolea scade tensiunea arterială şi reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cât timp se fierbe dulceața de GUTUI. „Gutuile au rol în întărirea inimii, datorită potasiului pe care îl conţin, dar ajută şi la scăderea tensiunii şi a colesterolului"

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies