DEPRESIE? Patru boli grave care sunt confundate cu depresia

DEPRESIE? Patru boli grave care sunt confundate cu depresia
DEPRESIE? Patru boli grave care sunt confundate cu depresia

Ai fost diagnosticata cu DEPRESIE? Exista boli grave care pot fi confundate cu depresia. Iata despre ce este vorba

Multă vreme considerată un moft, depresia începe să devină afecțiunea de care societatea contemporană se teme cel mai tare. Alături de cancer, diabet și de bolile cardiovasculare, depresia se numără printre flagelurile actuale, cele care afectează o mare parte a populației.

Nu este, deci, de mirare că această boală este deja considerată o criză mondială, iar experții atrag atenția că numărul persoanelor afectate de ea este în continuă creștere.

Departe de a intenționa să îi minimizăm, însă, efectele, subliniem un fapt îngrijorător: conform experților, o parte dintre cazurile de depresie sunt reprezentate de alte afecțiuni, diagnosticate însă în mod eronat. Descoperă mai jos despre ce e vorba!

Citeste si: Dieta pe grupe sanguine. Ce trebuie sa mananci in functie de grupa de sange

Patru boli diagnosticate greșit drept depresie

Conform unui studiu citat de expandedconsciousness.com, specialiștii diagnostichează corect depresia în doar 47,3% din cazuri. Sună șocant? Da, dar ne diminuează mirarea provocată de bolile de mai jos, tratate în mod eronat ca fiind depresie!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Tulburările bipolare

Cunoscute și sub numele de psihoze maniaco-depresive, aceste afecțiuni sunt adesea confundate cu depresia.

Într-adevăr, simptomele lor seamănă înșelător de tare. Cu toate acestea, persoanele care suferă de bipolaritate alternează episoadele depresive cu cele de exaltare, în care sunt pline de speranță, de încredere în ele, la pol opus față de tristețea covârșitoare, lipsa de chef de viață și chiar tendințele sinucigașe care apar în perioadele de depresie.

Constatând aceste lucruri, nu putem decât să acceptăm cu resemnare rezultatele studiului desfășurat de The British Journal of Psychiatry, care afirmă că circa 22% dintre tulburările bipolare primesc diagnosticul de depresie.

Citeste si: Cum să-ţi verifici tiroida la tine acasă. Ai nevoie de un termometru. Ce trebuie sa faci

Sindromul de oboseală cronică (encefalomielita mialgică)

Atunci când suntem epuizate, nu e de mirare că buna dispoziție ni se topește fără a lăsa nimic în urma ei. Intensifică aceste efecte și vei ajunge la tabloul sindromului de oboseală cronică: imposibilitatea de a te concentra, dureri de mușchi, tulburări de somn, și, bineînțeles, epuizare.

Problema este că toate aceste simptome duc cu gândul și la depresie.

De această dată, pericolul unei interpretări greșite este și mai mare: un studiu desfășurat de US National Library of Medicine a ajuns la concluzia că circa 80% dintre pacienții cu sindrom de oboseală cronică sunt tratați împotriva depresiei. Diferența dintre ele? Spre deosebire de depresivi, oamenii care suferă de epuizare sunt în continuare interesați de ceea ce iubesc, doar că nu mai au energia necesară de a o arăta.

Citeste si: Ai aceste simptome? Iata ce inseamna!

 Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Neîncrederea la români: de ce ne este fatală si cum să ne "dregem" de ea

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Despre despărţire, aşa cum NIMENI nu ţi-a spus până acum

Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri


Cookies