Deliciu de post! Cartofi dulci copti cu ghimbir si miere


Cartofii dulci sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le au pentru sanatate, fiind bogati in fibre, betacaroten si vitamina B6. Alaturi de un condiment iti va da energie si iti va usura digestia, asa cum este ghimbirul.

Pentru aceasta reteta cu iz exotic, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1.5 kg de cartofi dulci, fara coaja si taiati in cubulete sau felii, in functie de preferinte;

- 120 ml de miere;

-  3 linguri de ghimbir proaspat ras;

- 2 linguri de ulei de nuci;

- 1 lingurita de cardamom;

- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Mai intai, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un bol, pune cartofii, mierea, ghimbirul, uleiul de nuci, cardamomul si piperul, amestecand bine. Apoi, transfera totul intr-o tigaie sau intr-o tava si baga la cuptor pentru 20 de minute. Cand timpul a trecut, scoate tava si amesteca preparatul, pentru a uniformiza stratul de cartofi si pune din nou la cuptor, pentru alte 20 de minute, astfel incat totul sa capete un aspect caramelizat.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 5 decembrie 2020. Gemenii au parte de niște provocări

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri