Deliciu de post! Cartofi dulci copti cu ghimbir si miere


Cartofii dulci sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le au pentru sanatate, fiind bogati in fibre, betacaroten si vitamina B6. Alaturi de un condiment iti va da energie si iti va usura digestia, asa cum este ghimbirul.

Pentru aceasta reteta cu iz exotic, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1.5 kg de cartofi dulci, fara coaja si taiati in cubulete sau felii, in functie de preferinte;

- 120 ml de miere;

-  3 linguri de ghimbir proaspat ras;

- 2 linguri de ulei de nuci;

- 1 lingurita de cardamom;

- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Mai intai, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un bol, pune cartofii, mierea, ghimbirul, uleiul de nuci, cardamomul si piperul, amestecand bine. Apoi, transfera totul intr-o tigaie sau intr-o tava si baga la cuptor pentru 20 de minute. Cand timpul a trecut, scoate tava si amesteca preparatul, pentru a uniformiza stratul de cartofi si pune din nou la cuptor, pentru alte 20 de minute, astfel incat totul sa capete un aspect caramelizat.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Livian de la Puterea Dragostei s-a filmat...în pat cu Bianca! Cei doi au locuit împreună câteva zile!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri